Menu

Articol

2 Comentarii

La Moldova Veche, sub apele Dunării pândeşte „o problemă îngrozitoare”!

Pe Dunăre, în zona Moldova Nouă, se poate produce, în orice moment, o catastrofă ecologică „îngrozitoare”,  din cauză că sub ape se află, deja de peste un an, 850 de tone de îngrăşăminte chimice ambalate în saci de polietilenă şi rafie. Dacă ambalajul se deteriorează, Dunărea ar fi otrăvită, de la Moldova Nouă în aval, poate, până la Marea Neagră. Proporţiile dezastrului nu au fost încă estimate.

Referitor la acest aspect, directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Caraş-Severin, Mihai Dănuţ Cepeha, a transmis un avertisment autorităţilor statului, la şedinţa Colegiului Prefectural, desfăşurată ieri.

„În 1 februarie 2015, a avut loc un incident pe Dunăre, cu scufundarea unui şlep, cu aproximativ 850 de tone de îngrăşăminte chimice. Sigur, până acum, nu s-a întâmplat nimic din punct de vedere al mediului, dar, oricând se poate întâmpla. Ar trebui ca Ministerul Transporturilor,... am înţeles că este şi în justiţie această cauză, nu ştiu dacă s-a finalizat sau nu procesul cu armatorul respectiv... Acolo putem avea o problemă îngrozitoare, pot să spun, de mediu, în orice moment! Până acum nu s-a întâmplat nimic, dar, nu putem prevedea care va fi reacţia celor 850 de tone de îngrăşăminte, cu apa, la un moment dat”, a spus directorul APM Caraş-Severin, Dănuţ Mihai Cepeha.

Şlepul Nr. 1486, scufundat în 11 februarie 2015 în rada portului Moldova Veche, la km fluvial 1049+300, în şenalul navigabil, este încărcat cu 847,9 tone de îngrăşăminte chimice „NPK 8:16:24”. Şlepul aparţine unei firme din Agigea, iar încărcătura este din Croaţia.

Comentarii

asta este una din anomaliile din vechea,din pacate una din multe alte,drumuri mai proaste ca la moldova noua niciunde in tara,reparatiile de toata rusinea,retrocedarile nu se mai aude nimic de ele,vorbin de un parc national in ostrov,pamint neretrocedat ,numai in promisiuni electorale,dunarea la mal a devenit o balta plina de serpi,broaste si alti amfibieni,fiecare care locuieste pe malul api intra in dunare cit vrea uni 2-3 metrii altii 50-60 metrii obturind cursul apei ,formindu se balti,in fata blocurilor parcurile cu iarba pina la genunchi,asa ca un slep sau doua scufundate cu otrava e nimica toata ,a plecat caruta la vale si nu sem mai opreste pina la dunare

Așa au înțeles romanii noua "Democrație":
Fiecare face ce-l taie capul, nimeni nu are ce să ne spună nimic, că...acum suntem LIBERI. Da libertatea nebunilor. Toți își vad DREPTURILE, dar nimeni nu își vede DATORIILE. Să nu urlați când va veni potopul ecologic, ca nu v-a mai ajuta cu nimic...Rămâne-ți sănătoși, dacă veți avea noroc!

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog