Menu

Articol

La muzeul din Caransebeş, cultura vine pe întuneric

Autor: 

În organizarea Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş şi a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, sâmbătă, 19 mai, va avea loc cea de a XIV-a ediţie a Nopţii Europene a Muzeelor. Anul acesta, Noaptea Muzeelor va începe la ora 18, cu o serie de expoziţii găzduite în sediul central din municipiu, respectiv cea de artă contemporană „Reflexe în timp”, şi cea vernisată în luna februarie, aparţinând Ioanei Stepanov, „Ceramica, între util şi artă”.

Despre acest eveniment, managerul muzeului, Adrian Ardeţ, a declarat: „Expoziţia noastră permanentă, pe lângă descoperirile arheologice din ultimii ani de la Tibiscum, Balta Sărată, Băile Herculane, Zăvoi şi Petroşniţa, va prezenta şi o serie de obiecte de o deosebită valoare, aflate în patrimoniul nostru, reprezentând etnografia judeţului Caraş-Severin”.

Tot de la ora 18, va putea fi vizitat şi Muzeul Memorial „Constantin Daicoviciu”, din comuna care poartă numele marelui istoric cărăşean, iar la Rezervaţia Arheologică de la Tibiscum, de la aceeaşi oră, publicul va putea admira expoziţia în aer liber a Parcului arheologic, iar de la ora 21 vor avea loc proiecţii de filme.

„La muzeu, la Caransebeş, avem plăcutul prilej de a găzdui elevii de la Şcoala de Arte şi Meserii «Ion Românu» din Reşiţa. Astfel, de la ora 18, va avea loc un spectacol muzical susţinut de grupurile «Andante», coordonat de prof. Mariana Dobre, şi «Strings», pregătit de prof. Dumitru Boru. Sunt evenimente importante şi m-aş bucura ca, la fel ca în fiecare an, cetăţenii şi elevii să ne treacă pragul”, a mai adăugat Adrian Ardeţ.

Powered by Jasper Roberts - Blog