Menu

Articol

1 Comentariu

La Primăria Reşiţa, concursul s-a încheiat, dar au apărut contestaţiile

Concursul pentru ocuparea funcţiei de director general al Direcţiei Generale de Învăţământ, Cultură, Tineret şi Sport, din subordinea aparatului de specialitate al primarului Municipiului Reşiţa, continuă să trezească discuţii, deşi comisia desemnată cu organizarea a anunţat numele câştigătorului probei scrise. Este vorba de Liliana Dacica, soţia viceprimarului Adrian Dacica, cea care a obţinut punctajul de 70,5 puncte, faţă de numai 48,5 puncte ale celuilalt candidat, Liviu Gârtoi, liderul sindicatului din primăria reşiţeană.

Gârtoi cere anularea examenului, deoarece au fost încălcate prevederile actului normativ care reglementează organizarea acestor concursuri. Iată ce ne-a mărturisit liderul de sindicat:

„Cadrul legal de oraganizare a concursurilor pentru funcţionarii publici este HG 611/2008, hotărâre ce prevede la art. 60, alin 3, lit. b că: «sunt declaraţi admişi la proba scrisă candidaţii care au obţinut minimum 70 de puncte, în cazul conursurilor organizate pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere».

Deci, doamna Liliana Dacica, cea care are un punctaj de 70,5 puncte este la MARELE FIX, doar că de aici se complică lucrurile.

Tot HG 611/2008 spune, la art. 58 lit. a că: «pentru proba scrisă, punctajul maximum este de 100 puncte or, din cercetarea baremului detaliat de corectare întocmit de comisia de concurs, reiese că:

Subiectul 1 - 20 puncte; Subiectul 3 - 20 puncte; Subiectul 4 - 20 puncte; Subiectul 5 - 20 puncte, iar surpriza cea mare este data de Subiectul 2  - 21 de puncte. Daca se adună punctajul baremului detaliat veti constata ca rezultatul este 21”.

Liviu Gârtoi consider că în situaţia dată avem de a face cu un viciu de procedură, caz în care exista doar două variante pentru remedierea problemei. Şi iată cum: Anularea concursului, deoarece s-au încălcat prevederile art. 58 din HG 611/2008 prin stabilirea unui punctaj de 101 puncte, când legal se puteau stabili maximum 100, sau acel punct trecut în plus în baremul detaliat de corectare se va scadea corespunzator din punctajul fiecărui candidat rezultatul corect fiind în acest caz: Liliana Dacica 69,5 puncte; Liviu Gartoi - 47,5 puncte. Cu doar 69,5 puncte, Liliana Dacica nu ar mai putea fi declarată câştigătoare.

Liviu Gârtoi este hotărât să se adreseze instanţei, Contencios Administrativ, în cazul în care contestaţia sa nu va fi rezolvată favorabil de comisia de concurs. (Foto: DoR)

        

Comentarii

Cum sa pui in comisia de concurs un membru care nu stie sa adune pana la 10, de doua ori. Ar fi interesant sa aflam care din membrii a propus subiectul cu pricina, din cauza caruia biata Lili Dacia a invatat degeaba. Zici ca e faza aia cu: "Mihaela dragostea mea !", doar ca acum in loc e Liliana dragostea mea!. Te duci tu membru in comisia de concurs pentru directori la invatamant, dar tu nu sti matematica elementara de clasa I. Asa ca nu pot spune decat: Liana, ce-ai facut ma nene ma ?

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog