Menu

Articol

La Reşiţa s-a deschis filiala Camerei de Comerţ România-China. Gheorghe Filipescu e preşedinte

La Reşiţa, s-a deschis, astăzi, Filiala Caraş-Severin a Camerei de Comerţ România-China. Preşedintele filialei este omul de afaceri reşiţean Gheorghe Filipescu. Cu acest prilej, la sediul din Reşiţa al Camerei de Comerţ România-China a fost organizată o conferinţă de presă, la care au participat, prim-vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bilaterală România-China, Florea Voina, preşedintele flialei judeţene, Gheorghe Filipescu, şi reprezentanţi chinezi ai Camerei.

Reprezentantul de la Bucureşti al camerei bilaterale, Florea Voina a făcut o prezentare a puternicei şi înfloritoareei economii chineze şi, comparativ, a prezentat jalea din Caraş-Severin, unde s-au închis fabrici şi uzine. Dar, există potenţial, iar partenerii chinezi vor să  valorifice acest potenţial. Aceasta şi pentru bunele relaţii care au existat între poporul român şi cel chinez din vremuri trecute. Parlamentarul Florea Voina a explicat faptul că de mult vor chinezii să reia bunele relaţii cu românii, dar, este doar vina românilor că acest lucru nu s-a întâmplat. Vina românilor şi a Uniunii Europene, care s-a temut se concurenţa româno-chineză.  

„Este vorba de oameni de afaceri la chinez in România şi din China. E vorba de oameni de afacer şi noi ajut oamenii de afaceri care se interesează investiţi in România şi noi să dăm ofertă… De exemplu cum o venit aicia, ştiţi? Ca să ştim şi noi cum este aici zonă, ce trebuie facut. De exemplu eu foarte interesează turist, pentru că aicia cred că foarte bine! Şi fabrică veche, văzut oamenii foarte bine, muncitori, aia io văd foarte bine!”, a spus Huang, unul din reprezentanţii chinezi.

Noi suntem chinezi, noi muncim!

La întrebarea unui reporter dacă a văzut staţiunea Băile Herculane, Huang a răspuns:

„Eu n-am fost niciodată, dar am auzit, da, foarte frumos, dar am să vin şi eu, mai târziu, când o să am timp. Prea ocupat noi, cum zice, noi suntem chinezi, noi muncim! Muncim mai multe, libere, mai puţin, asta este general la noi”.

Întâlnire cărăşeano-chineză şi la Consiliul Judeţean

Tot astăzi, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, s-a întâlnit cu delegația Camerei de Comerț şi Industrie Bilaterală România-China.

„Aș vrea, înainte de a face o scurtă prezentare, să vă urez, în avans, La mulți ani, pentru că la 1 octombrie este ziua Chinei, să vă mulțumesc pentru faptul că sunteți prezenți astăzi în județul Caraș-Severin, că se înființează în județul nostru o filială a Camerei de Comerț Româno-Chineză și sunt convins că aceasta poate pune bazele unei colaborări foarte bune pentru cetățenii județului nostru. Aș vrea să vă prezint și colegii care participă la această întâlnire: doamna prefect al județului Caraș-Severin, domnul vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, domnul primar al municipiului reședință de județ, primari din orașele județului, directori din cadrul Consiliului județean, oameni de afaceri din Caraș-Severin. Împreună cu doamna prefect și cu domnii primari, vom face și o prezentare a oportunităților de afaceri din județul Caraș-Severin”, a spus Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Powered by Jasper Roberts - Blog