Menu

Articol

1 Comentariu

La Reșița s-au vândut un pod și porțiuni din străzile municipiului. Urmează Bârzava?

Podul de la 7 noiembrie

Discuțiile din ședința Consiliului Local Reșița, de luni, 24 octombrie, au fost purtate în contradictoriu și pe tema construcțiilor și obiectivelor social-edilitare existente în curțile fostelor societăți de interes public Prescom și CET Energoterm.

Potrivit primarului Ioan Popa, pe terenul fostului CET,  există un PUD (plan urbanistic de detaliu, n.r.), teren ce a fost cumpărat de un investitor din Cluj. În viitor, acolo se va construi un supermarket. Până aici nimic ieșit din comun legat de ceea ce au construit unii în ani și ani, iar alții demolează în câteva luni.

Surprinzător e faptul că podul care face legătura între Bulevardul Revoluției din Decembrie și fostul CET, precum și o porțiune din malul Bârzavei au aparținut unei firme din Reșița. „Din câte știu eu, podul și o bucată din malul Bârzavei au fost «cumpărate» de omul de afaceri care are cele două benzinării în oraș. Domnul Botoroagă, parcă. Din fericire, acel teren și acel pod au fost achiziționate de investitorul din Cluj care a promis că le va pune la dispoziția primăriei cu titlu gratuit“, a mărturisit edilul șef.

La întrebările repetate ale ziariștilor referitoare la statutul aceste căi de acces, primarul Reșiței a spus răspicat: „Da, este un pod privat!“

O dezvăluire asemănătoare a făcut și viceprimarul Paul Vasile, completându-l pe primarul Popa: „În ultimele luni, am găsit în Reșița inclusiv străzi vândute!“  

Viceprimarul nu a insistat cu amănute pe marginea acestui subiect, însă într-o pauză ne-a mărturisit că este vorba de porțiuni de străzi, de la marginea municipiului, pe care unii lucuitori le-au intabulat cu ajutorul fostelor administrații, deși pe acele terenuri se găsesc utilități de interes public.

Dacă așa stau lucrurile, întrebarea corectă ar fi: pe când se va vinde Bârzava?

Comentarii

Powered by Jasper Roberts - Blog