Menu

Articol

0 Comentariu

La Reşiţa, alte două titluri de „Cetăţean de onoare”

Din inițiativa Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin, vineri, 7 aprilie 2017, două dintre personalitățile acestei etnii au primit titlul de „Cetățean de onoare” al Municipiului Reșița. Este vorba de Volker Wollmann, prezent la ceremonia de astăzi, și de Josef Gerstenengst, titlul fiind acordat post-mortem.

Despre personalitatea lui Josef Gerstenengst a vorbit președintele Forumului Democratic German, Erwin Țigla, care a punctat aportul deosebit adus de acesta la viața muzicală a urbei de pe Bârzava.

În lipsa rudelor celui dispărut dintre noi, primarul Ioan Popa i-a înmânat diploma de „Cetățean de onoare” părintelui Arhidiacon Josef Csaba Pall.

Directorului Muzeului „Banatului Montan”, Dumitru Țeicu, i-a revenit onoarea de a susține Laudatio referitor la personalitatea lui Volker Wollmann, fost profesor de istorie la Școală Generală nr. 6 Reșița și fost director al Muzeului Raional Reșița, stabilit de mulți ani în Germania.

La rândul său, primarul Popa a vorbit despre contextul dezvoltării municpiului nostru, legat nemijlocit și de aportul de-a lungul timpului adus de coloniștii germani stabiliți în Banatul de Munte.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog