Menu

Articol

2 Comentarii

La Reşiţa, podul de piatră a fost dărâmat! Vom face altul, însă mai lat!

Podul de piatră de peste râul Bârzava, din zona fostei centrale termice a Reşiţei (CET Energoterm), a fost dărâmat, pentru a face loc unui pod mai trainic şi mai frumos, în acelaşi loc, însă, mai lat. Odată cu dărâmarea podului rutier, a fost dărâmat şi podul pentru pietoni, construit sub formă de arcadă. E drept că podul pietonal în formă de arcadă nu era folosit aproape de loc, însă, era o construcţie graţioasă, făcea parte de o jumătate de secol din peisajul reşiţean, şi deja am auzit taximetriştii că plâng după el. E drept că vocea poporului poate fi auzită, uneori, şi prin taximetrişti.

Aşa cum a mai fost prezentat în ziarul Argument, în zona fostului CET, pe malul drept al Bârzavei, un investitor va construi un mare complex comercial.

„Conform planului urbanistic zonal, construim acolo un pod mai lat, care să facă legătura între Lunca Pomostului şi noul complex comercial. Totodată se adânceşte albia râului Bârzava, pentru că urcarea pe pod nu va mai fi în rampă, fiindcă podul va fi construit la acelaşi nivel cu şoseaua. Podul este construit pe cheltuiala investitorului, după care, conform contractului, el va fi donat municipiului Reşiţa. Construcţia podului va fi gata cam peste o lună”, ne-a declarat, astăzi, primarul Reşiţei, Ioan Popa.

„Acelaşi investitor va amenaja şi promenada de pe malul drept al Bârzavei, precum şi drumul pentru autovehicule din acea zonă, după care le vor dona municipiului”, a mai precizat primarul Ioan Popa.

Comentarii

Pacat ca inca nu intelegem ce inseamna un peisaj cultural urban! Podul-punte arcuit era integrat unui astfel de peisaj, il accentua chiar, si Resitei tocmai asemenea peisaje nu-i prisosesc! Cu atat mai mult cu cat zona a fost gandita urbanistic in anii ’46-47, intr-o sistematizare solicitata de UDR si proiectata in atelierele Octav Doicescu! Iata, dupa superbele vile de altadata, mutilate in vremurile noastre, nu mai avem loc nici de aceasta mica bijuterie de traversare pietonala a Barzavei ! Oricat de lat si trainic va fi noul pod, el nu va fi decat o banala constructie utilitara din beton, fara personalitate, fara atractivitate...
Ada D. Cruceanu

Nu fiți naivi și nostalgici!Recent sa dărâmat un pat metalic pt.cabluri.Nici vorbă de podul despre care vorbiți.Mulți știu doar să judece si să trăiască din trecut.Acel pod nu era util și nici aspect nu avea,orașul are nevoie de modernizare,comunismul sa dus și trebuie să ne schimbăm gândirea.Dacă vreți să trăiți într-un oraș european lăsa-ți primarul să-și facă treaba!

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog