Menu

Articol

La Reşiţa, s-au aprins luminile sărbătorilor de iarnă!

Moment emoţionant şi mult aşteptat de aproape 2.000 de oameni prezenţi astă-seară în Piaţa 1 Decembrie 1918 din Reşiţa, acolo unde, în prezenţa primarului Ioan Popa, au fost aprinse luminile acestor sărbători de iarnă, acţiune ce se înscrie în programul Târgului de Crăciun. Momentul a fost precedat de numărătoarea inversă, rostită în cor de toţi cei prezenţi la acest eveniment pregătit minuţios de către conducerea primăriei.

Mii de beculeţe s-au aprins la comandă, luminând feeric piaţa, spre bucuria copiilor, dar şi a părinţilor, deopotrivă. Cu acest moment, Reşiţa intră, după cum susţinea primarul, în rândul marilor oraşe ale României. A urmat un scurt program artistic susţinut de soliştii şi dansatorii Ansamblului Folcloric „Bârzava” al Primăriei Municipiului Reşiţa.

„Este pentru prima dată când colegii de la «Comunicare» s-au ocupat de acest eveniment. Sunt tineri, sunt update-aţi cu ce se întâmplă în lume. E o înţelegere cu echipa de studenţi bucureşteni, dacă nu mă înşel, i-am lăsat mai liberi şi a ieşit un lucru frumos. E doar începutul la ceea ce vedeţi aici. Au un program foarte, foarte riguros, în fiecare zi, până la Sf. Ioan, şi sunt convins că o să fie pe placul tuturor” a ţinut să ne spună edilul-şef.

În privinţa mesajului către reşiţeni, Popa a fost scurt şi concis: „Îi îndemn să iasă din casă, să lase telecomanda televizorului pentru câteva ore, să iasă şi să consume, pentru că altfel nu vor putea avea acest gen de sărbătoare. Acolo unde sărbătorile funcţionează, Timişoara, Sibiu şi Cluj, lumea iese din casă să consume. Important este ca reşiţenii să-şi aducă copiii în centrul civic. Primăria a pus la dispoziţie două autobuze, care vor circula gratuit în fiecare zi de la 4 la 9 seara”.

Până la sfârşitul sărbătorilor de iarnă, pe scena montată în Piaţa 1 Decembrie 1918 vor avea loc numeroase manifestări culturale cu participarea artiştilor amatori locali, dar şi a multor invitaţi din ţară. Potrivit primarului Popa, bugetul repartizat acestor manifestări se ridică în jurul sumei de 400.000 de lei.

Powered by Jasper Roberts - Blog