Menu

Articol

La sfârşitul săptămânii, cei mai buni luptători seniori vor veni la Reşiţa, la finala campionatului naţional

Andrei Franţ şi Alina Vuca

Timp de trei zile, Reşiţa va fi capitala luptelor din România, Sala Polivalentă urmând să găzduiască Campionatele Naţionale Individuale Seniori la lupte greco-romane şi lupte libere feminine.

Este pentru a treia oară când la Reşiţa se desfăşoară o competiţie atât de importantă la care vor participa, potrivit spuselor antrenorului emerit Adrian Dacica, peste 350 de competitori de la 40 de cluburi din ţară.

În cadrul conferinţei de presă organizată astăzi, s-au făcut câteva precizări de natură organizatorică, dar nu numai. Competiția începe vineri cu validarea concurenților, cu ședința tehnică. Sâmbătă dimineața va avea loc cântarul celor care participă la această competiție, la ora 10 încep tururile eliminatorii şi semifinalele. Duminică sunt programate recalificările şi finalele, între 12-14.

Adrian Dacica a făcut un apel către toţi iubitorii de sport din municipiu, nu doar cei de lupte, să vină în număr mare pentru că voar avea ce vedea la această competiţie naţională.

„Vom avea în jur de 12 reșițeni, în frunte cu Alina Vuc, chiar dacă spre regretul nostru este legitimată la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București. Ne mândrim cu ea și sunt convins că ne va aduce multe satisfacții și de acum înainte. Dintre reșițeni îi mai amintesc pe Andrei Franț, Vlad Caraș, Adam Babaioana, Filip Marin, Alfred Loba.”, a spus Dacica.

Îndemnuri şi din partea preşedintelui CSM Reşiţa, Rusalin Fâc: „Această competiție este cel mai important eveniment național al Federației Române de Lupte, cel mai important eveniment sportiv, ce se desfășoară în 2018 în județul Caraș-Severin. CSM Reșița va participa cu 12 sportivi și sperăm că vor cuceri în jur de şase medalii. Mulțumesc organizatorilor: Federația Română de Lupte, Asociația Județeană Română de Lupte Caraș-Severin, Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria  Reșița, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Caraș-Severin. Toți au contribuit ca acest campionat să fie pregătit a se desfășura în cele mai bune condiții la Reșița.”

Între participanţi, se regăseşte şi cea mai cunoscută luptătoare din România, Alina Vuc, componentă a clkubului Steaua, dar care a deprins tainele sportului aici, la Reşiţa. „Mă simt onorată să mă aflu astăzi, aici. Am venit mai devreme pentru a mă pregăti acasă cu foști colegi de la CSM Reșița pentru acest Campionat Național la care voi participa și la care sper să vină cât mai multă lume, să mă vadă și să mă susțină.”

Omul care a descoperit-o, antrenorul emerit Nicolae Constatin, este convins că reşiţenii vor urmări la această finală de seniori meciuri frumoase, de un înalt nivel tehnic, cu sportivi valoroși, medaliați la Campionate Mondiale și Europene.

Powered by Jasper Roberts - Blog