Menu

Articol

La Spitalul Judeţean Reşiţa a fost confirmat primul caz de gripă

Este vorba de o femeie de 59 de ani, pentru care medicii reşiţeni au luat deja toate măsurile terapeutice impuse de protocol în astfel de cazuri. Roxana Bălan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Reşiţa spune că pacienta se află într-o stare bună. „Avem confirmarea Institutului Cantacuzino doar în acest caz. Se aşteaptă un răspuns pentru un alt pacient, dar până în momentul de faţă au fost trimise zece analize preluate de la pacienţi pentru care răspunsurile au fost din fericire negative“, a mai spus Bălan.

Încă de săptămâna trecută la Reşiţa conducerea Spitalului Județean de Urgență a luat măsuri de precauție cum ar fi limitarea vizitatorilor în incinta spitalului, limitarea vizitatorilor pe secții, iar în cazul aparținătorilor, se va permite accesul unui singur membru din cadrul familiei, pe interval limitat și prin rotație, cu respectarea programului de vizită. A fost stabilit şi etichetat cu inscripţia „GRIPĂ“ un salon în care vor fi izolaţi bolnavii până la transferul pacientului pe Secția Boli Infecțioase în urma consultului de specialitate sau externare.

De asemenea, s-au impus sporirea măsurilor de igienă generală, curățenie riguroasă, dezinfecții, igiena mâinilor, la nivelul tuturor secțiilor/la intrarea și ieșirea de pe secții iar purtarea măștii de protecție pentru întreg personalul medico-sanitar din unitate și pentru vizitatori a devenit o obligativitate.

În fiecare zi se efectuează triajul medical zilnic al personalului medico-sanitar și de îngrijire pe secție, de către asitenta-șefă a secției. Au fost achiziționate teste rapide pentru depistarea gripei, teste care există pe toate secțiile spitalului, precum și la UPU, iar farmacia spitalului a fost aprovizionată cu medicamente antivirale (Tamiflu), atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Powered by Jasper Roberts - Blog