Menu

Articol

La Spitalul Judeţean Reşiţa se lucrează intens la reabilitarea secţiilor

La aproape trei luni de la preluarea mandatului, Waldemar Murgu, managerul Spitalului Judeţean Reşiţa, a susţinut astăzi, 29 noiembrie, o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat situaţia instituţiei pe care acesta o conduce. Noul manager spune că se poate vorbi de o îmbunătăţire, atât în ceea ce priveşte aspectul medical, cât şi cel financiar.

„Am reuşit să reorganizăm controlul infecţiilor nozocomiale, în sensul în care acestea reprezintă o problemă la nivel naţional.Aam încercat să facem un program de control, de verificare şi de curăţenie, în aşa fel încât să minimalizăm unele riscuri. În ultima perioadă la maternitate nu am mai fost semnalată nicio infecţie“, a spus managerul. Conform conducerii, nici pe alte sectoare ale spitalului nu s-ar fi înregistrat vreuna dintre infecţiile care să pună în pericol viaţa pacienţilor.

În planul prezentat la începutul mandatului, prioritar pentru conducerea Spitalului Judeţean este confortul pacienţilor, fapt pentru care în aceste zile se lucrează la reabilitarea holurilor şi secţiilor scurte din instituţia reşiţeană. „Am ţinut cont de faptul că trebuie îmbunătăţit confortul pacienţilor. Aţi văzut pereţi scorojiţi, murdari şi zone mai puţin estetice. În acest sens, am reuşit să atragem multe sponsorizări şi după cum se poate constata, au început lucrările de reabilitare“, a precizat Waldemar Murgu.

Această reabilitare constă în zugrăvirea pereţilor, reparaţii ale uşilor stricate şi alte retuşuri. S-a început cu Secţia UPU, iar până la sfârşitul lunii decembrie vor fi finalizate holurile şi secţiile scurte, urmând ca la începutul anului viitor aceste lucrări să continue.

Waldemar Murgu a ţinut să menţioneze că în acest moment, toată echipa se implică în acţiunile instituţiei, Roxana Bălan, fiind desemnată să ocupe funcţia de purtător de cuvânt. Totodată, aceasta va promova acţiunile Spitalului Judeţean Reşiţa şi, de asemenea, va lucra pe partea de proiecte europene.

Powered by Jasper Roberts - Blog