Menu

Articol

La UEMR, decanii demisionează rând pe rând. Rămân rectorul şi preşedinta Senatului!

La Universitatea „Eftimie Murgu“ Reşiţa, anul 2019 a început cum nu se poate mai prost. După nemulţumirile profesorilor care nu şi-au primit decât o mică parte din salariile aferente lunii decembrie, iată că decanul Facultăţii de Ştiinţe Sociale, Dorina Chiş-Toia a demisionat din funcţia pe care o deţinea din noiembrie 2016.

Nu se cunosc motivele pentru care Dorina Chiş-Toia şi-a prezentat demisia, însă este clar că la universitatea reşiţeană există multe probleme, în special de natură financiară, tot mai greu de depăşit în ultimii ani, dar şi o criză managerială, altfel nu se explică cum doi dintre cei trei decani ai universităţii au renunţat la funcţiile avute. Funcţionând cu un singur decan, UEMR poate fi considerat un caz unic în învăţământul de învăţământ superior românesc

Reamintim că, anul trecut, în aprilie, decanul Facultăţii de Inginerie şi Management, Sava Ianici, a fost demis fără să se respecte regulamentele şi legislaţia, pentru ca mai apoi decizia de demitere să fie revocată. Până la urmă, Sava Ianici, unul dintre susţinătorii fuziunii UEMR cu Universitatea Politehnica Timişoara, a ales să demisioneze şi el. Din vară şi până acum, s-au tot numit decani şi s-a tot încercat organizarea concursurilor pentru ocuparea funcţiei, dar în zadar.

Dacă decani demisionează, nu acelaşi lucru îl fac rectorul, prorectorul şi preşedinta Senatului.

Powered by Jasper Roberts - Blog