Menu

Articol

„La UEMR nu există tensiuni”. Afirmaţia îi aparţine rectorului Andrade Bichescu

Andrade Bichescu

La Reşiţa, începutul de an universitar a găsit comunitatea academică unită. Cel puţin aşa susţinea ieri, după festivitatea de deschidere rectorul Universităţii „Eftimie Murgu”, Andrade Bichescu. În ciuda zvonurilor legate de un posibil boicot, în Aula Magna s-au regăsit şi câţiva reprezentanţi ai Facultăţii de Inginerie şi Management (FIM).

Rectorul a recunoscut că au existat probleme în trecut, doar că ele s-au rezolvat cu calm şi mult discernământ. Întrebat despre situaţia de la FIM, în care alegerile pentru funcţia de decan au fost un fiasco iar profesorii facultăţii au acuzat conducerea UEMR că n-a respectat legislaţia privind numirea interimară pe funcţie, Andrade Bichescu a spus: „Termenul de graţie (cel până la care ar fi trebuit organizat şi finalizat concursul pentru funcţia de decan, n.r.) a trecut din cauza Consiliului FIM, pentru că nu a respect legislaţia în vigoare în timpul alegerilor. Săptămâna trecută a fost numit un nou decan interimar, domnul Hălălae”.

După ce a transmis mesajul de linişte şi pace: „La UEMR nu există tensiuni”, Bichescu a răspuns la întrebarea referitoare la interdicţia profesorilor din UEMR de a transmite nemulţumirea lor presei locale. „Fiecare cadru didactic este normal să vorbească cu presa pe domeniul de competenţă. Ca reprezentanţi ai UEMR sunt alţii care ar trebui să vorbească cu presa şi să reprezinte interesele acestei instituţii”, a mai spus rectorul Bichescu.

Liderii de opinie de la FIM fie nu au vrut să răspundă la telefon, fie aveau aparatele închise.

Powered by Jasper Roberts - Blog