Menu

Articol

La Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa s-a dat startul la sesiunea de vise!

În Aula Magna a Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa a avut loc, astăzi, deschiderea festivă a anului universitar, în prezenţa studenţilor, cadrelor didactice a reprezentanţilor instituţiilor reprezentative din judeţul Caraş-Severin, în prezenţa părinţilor. Părinţi au fost, însă, puţini, foarte puţini, fiindcă ce student mai vine astăzi la universitate cu părinţii săi! E drept că nici n-ar fi avut loc mai multă lume, fiincă amfiteatrul a fost arhiplin, semn bun pentru o instituţie de mare importanţă pentru judeţ şi pentru reşedinţa de judeţ, Reşiţa.

E momentul să începeţi să visaţi!

„Este momentul în care ar trebui să începeţi să visaţi! Pentru că, aşa cum spunea Henry Ford, un om sărac nu este cel care nu are bani, un om sărac este cel care nu are niciun vis!”, le-a spus studenţilo, printre altele, rectorul universităţii reşiţene, Andrade Bichescu.

Pe lângă momentul emoţionant al intonării Imnului Studenţilor „Gaudeamus Igitur” („Să ne bucurăm aşadar”), pe lângă sfinte binecuvântări, au fost discursurile festive ale gazdelor şi cele ale invitaţilor aflaţi la masa prezidiului. Rectorul Andrade Bichescu s-a simţit mai în largul său decât anul trecut, s-a simţit în apele sale, a făcut prezentările, a vorbit, a rostit citate de îndemn şi înţelepciune. Au mai vorbit, deutatul Luminiţa Jivan, care a spus că se va ruga lui Dumnezeu pentru ca acesta să-i ajute pe studenţi să aleagă calea cea bună şi rodnică a învăţăturii, prefectul judeţului, Matei Lupu, care a subliniat că este „foarte, foarte, foarte, important să avem universitate în caraş-Severin, la Reşiţa!”, reprezentantul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Octavian Diaconu, şi al Primăriei Reşiţa, Sorin Dumitrescu, apoi, şeful Inspectoratului Şcolar general, Ioan Benga. Inspectorul şef Ioan Benga a spus că deoarece elevii din şcolile preuniversitare sunt bazade unde se alimentează universităţile cu viitorii studenţi, poate, ar fi fost cazul ca el să vorbească printre primii. După care a mai avut o idee, să se mai schimbe protocolul festiv şi pe viitor, să vorbească mai întâi studenţii, fiincă a lor este universitatea, a lor este viitorul! În final, emoţionat, a vorbit reprezentantul studenţilor, Neda Claudiu Constantinovici.

Preşedintele Senatului Universităţii, Doina Frunzăverde, aflată şi domnia sa la prezidiu, n-a mai vorbit. Corul studenţilor de la teologie a mai cântat o dată „Gaudeamus”, studenţii in anul întâi au fost reţinuţi în amfiteatru, cei mai mari au plecat la o cafea, căci astăzi a fost o zi însorită de toamnă, iar anul universitar e lung şi iarna, probabil, grea!

Powered by Jasper Roberts - Blog