Menu

Articol

Lansare de carte Dumitru Ţeicu, la Muzeul Banatului Montan Reşiţa

La Muzeul Banatului Montan, luni, 16 aprilie, de la ora 12.00, va fi lansat volumul, „Ilidia. Un centru de putere din secolele XII-XV”, Brăila, 2017, a regretatului prof. univ. dr. Dumitru Țeicu. Despre această carte, ultima apărută de sub mâna lui Dumitru Ţeicu, autorul însuşi a precizat: „Singulară în peisajul arheologiei medievale din Banat, cercetarea de la Ilidia poate oferi repere și într-un discurs istoriografic marcat de condițiile cercetării derulate cu jumătate de secol în urmă”.

Născut în 26 ianuarie 1954 în satul Ilidia, județul Caraș-Severin, Dumitru Ţeicu a absolvit cursurile Facultății de Istorie și filosofie din cadrul universității Babeș-Bolyai, obținând titlul de doctor în istorie la aceiași instituție. Din anul 1990 a fost la conducerea Muzeului Banatului Montan, facând cunoscută activitatea acestuia în țară și străinătate.

Și-a legat numele de istoria medievală a Banatului, în special de arheologia locurilor sacre, conducând săpături în numeroase și importante situri ale Banatului.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog