Menu

Articol

0 Comentariu

Laureaţii Concursului Naţional de Poezie „Ion Chichere”. Marele câştigător, Cristian Bistriceanu

La Casa de Cultură din Reşiţa, au fost premiaţi, aseară, câştigătorii Concursului Naţional de Poezie „Ion Chichere”, ediţia a II-a. Premiul I a fost câştigat de către poetul reşiţean Cristian Bistriceanu. Tânărul poet este membru al Cenaclului literar „Semenicul” din Reşiţa şi este, deocamdată, autorul unui singur volum de poezie, cu titlul: „anul acesta va fi diferit – poeme leneşe”. Precizăm că în regulamentul concurului este prevazut ca participanţii la concurs să aibă cel mult 35 de ani şi să nu fie membri ai Uniunii Scriitorilor. Premiile au fost înmânate de către Constantin Rupa, care a făcut parte şi din juriul concursului.

Premianţii Concursului Naţional de Poezie „Ion Chichere” sunt:

premiul I – Cristian Bistriceanu, 29 de ani, din Reşiţa

premiul II - Alexandru Mărchidan, 34 de ani, din Piteşti

premiul III – Iulia Daria Iacob, 18 ani, din Cluj

Menţiuni:

menţiune I – Alexandru Rufanda, din Londra

menţiune II – Tatiana Munteanu, din Galaţi

menţiune III - Sara Chiş, 9 ani, din Berzovia, Caraş-Severin

La festivitatea de premiere au fost prezenţi Cristian Bistriceanu, Alexandru Mărchidan şi Sara Chiş. Valoarea premiilor a fost de 700 de lei – premiul I, 500 de lei – premiul II, 300 de lei – premiul III. Premiul I, a primit şi un pachet cu cărţi din partea poeţilor din Lugoj, premiul fiindu-i înmânat lui Cristian Bistriceanu de către poetul Ion Oprişor. Tot cărţi au primit şi câştigătorilor de menţiuni.

„Nu l-am cunoscut pe Ion Chichere decât prin poezia sa. Însă, de la colegii din liceu, care veneau la Cenaclul „Semenicul”, ştiu că îi plăcea să se înconjoare de tineri, să-i descopere şi să-i promoveze. Cred că acest concurs este o foarte bună metodă de a promova poezia, de a-i păstra vie memoria lui Ion Chichere şi, bineînţeles, de a-i descoperi pe tinerii poeţi”, ne-a declarat câştigătorul concursului, poetul Cristian Bistriceanu.

Oncursul „Ion Chichere” a prilejuit şi un spectacol de folk şi poezie, cu participarea cantautorilor Cristian Buică, Dinu Olăraşu, Vasile Gondoci şi Marcel Boţa. Au recitat actorii Marian Stan şi Eugen Drăghin, precum şi Nicolae Dumitru Vlădulescu.  

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog