Menu

Articol

Laurenţiu Mărţuică, medic-şef al CJAS Caraş-Severin: „Vom trece la sancţiuni”

Laurenţiu Mărţuică

O echipă a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin a convocat întâlniri cu medicii din spitalele din Caransebeş şi Moldova Nouă. Laurenţiu Mărţuică, medic-şef al CJAS, spune că „am încercat să îi facem pe medicii specialişti să înţeleagă cât de important este ca ei să prescrie reţetele pacienţilor. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, vom trece la sancţiuni”.

Astfel, se va aplica o sancţiune de 200 de lei pentru fiecare medic la care s-a constatat nerespectarea obligației de a se prescrie reţetă. Reprezentanţii CJAS Caraş-Severin spun că vor monitoriza această situaţie deoarece respectul faţă de pacienţi trebuie să rămână prioritar.

„Ne dorim să nu mai punem pacienţii pe drumuri să meargă înapoi la medicul de familie după ce a fost la specialist”, a mai adăugat Mărţuică. De asemenea, acesta spune că până acum nu s-au înregistrat petiţii cu privire la această abatere legislativă, dar că fiecare asigurat se poate prezenta la sediul CJAS Caraş-Severin pentru a reclama orice fel de nereguli.

Powered by Jasper Roberts - Blog