Menu

Articol

„Let's do it Reşiţa!“, campania civică prin care oraşul e mai curat. Oare pentru cât timp?

La iniţiativa Fundaţiei Banatului Montan Reşiţa, Primăria Reşiţa, alături de autorităţi, poliţişti, jandarmi, şi voluntari s-a organizat astăzi, 24 noiembrie, o campanie de salubrizare atât a malului Bârzavei cât şi la intrările în Reşiţa.

Peste 100 de reşiţeni s-au adunat în dimineaţa acestei zile în centrul oraşului, s-au aprovizionat cu saci şi mănuşi şi au plecat la curăţenie. Vremea chiar a ţinut cu voluntarii, iar rezultatul poate fi văzut în zecii de saci plini cu deşeuri.

Primăria Municipiului Reșița s-a ocupat de serviciile de colectare, transport și depozitare a deșeurilor rezultate în urma acțiunii. Reprezentanţii fundaţiei reşiţene spun că sunt încântaţi de numărul mare al celor care s-au implicat, dar că au fost dezamăgiţi de gunoaiele găsite, cea mai recentă acţiune de acest gen având loc în 15 septembrie.

Echipa prezentă astăzi la această acţiune promite ca fiecare cetăţean să fie „tras de mână“ atunci când decide că natura este locul ideal de a-şi arunca gunoiul şi speră ca generaţia viitoare să înţeleagă faptul că trebuie să dea dovadă de bună creştere în orice situaţie.

"Voluntari, din cadrul Inspctoratul Județean de Poliție, Primăria Reşița, Direcţia Silvică CS, APM CS, Radio Reşiţa, Centrul de tineret Mansarda, As. Prietenii Munţilor, Fundaţia Humanitas Pro Deo, Colegiul Tehnic Reşiţa, FC Banatul Montan si un număr important de reşiţeni au mersalti cetateni la intrările în Reşiţa dispre Lupac şi dinspre Anina - Doman, malul Bârzavei de la hotel Semenic la Kaufland, Lunca - Ateneu. S-au adunat peste 200 saci, numeroase piese auto şi componente din plastic, cauciucuri, resturi din renovări ale locuințelor. De asemenea, la Anina, 16 angajaţi ai Ocolului Silvic Anina cu au adunat peste 80 saci şi alte deşeuri de construcții, de-a lungul DN Caraşova - intrarea în pădure, până la intrarea în Anina", spune Laszlo Kokovics, coordonatorul acțiunii.

Powered by Jasper Roberts - Blog