Menu

Articol

0 Comentariu

Liberalii atacă cinismul afişat de PSD faţă de cinci milioane de pensionari

Senatorul PNL de Caraş-Severin, Marcel Vela, a susţinut sâmbătă dimineaţa o conferinţă de presă la sediul din Reşiţa al partidului, în care a subliniat „modul cinic”, cu care PSD îi sfidează pe numeroşii pensionari. În opinia liberalilor, PSD a păcălit cinci milioane de români, inclusiv pe cei cu votul cărora a câştigat alegerile din 2016, deoarece legea promisă nu se va aplica în 2018 ci, eventual, în 2019.

„Guvernul PSD nu are banii pe care i-a promis, iar modalitatea în care se gândeşte să-şi onoreze promisiunile este să ia din pensia copiilor, pentru a le da părinţilor (din Pilonul 2 de pensii). Această atitudine de sfidare şi dispreţ se poate vedea şi în cazul pensiilor pentru condiţii grele de muncă, unde recalcularea produsă de actualul guvern a dus la discriminări majore între oamenii care au muncit acelaşi număr de ani”, a mărturisit senatorul Vela.  

Pornind de la constatarea că promisiunile cu care PSD a câştigat alegerile în România reprezintă cea mai mare şmecherie politică de la Revoluţie şi până astăzi, PNL consideră că asistăm la eşecul de proporţii al guvernării PSD, partid care motivează amânarea aplicării legii pensiilor de faptul că: „niciunul dintre noi nu ştia, nu avea dimensiunea grozăviei din interiorul sistemului de pensii din România”.

În replică, senatorul Marcel Vela spune altceva: „Un astfel de argument pueril este invocat în condiţiile în care ministrul Muncii din 2013 şi până 2015 a fost Rovana Plumb, iar din 2016 şi până acum, tot un membru PSD, Olguţa Vasilescu”.

În aceeaşi conferinţă de presă, senatorul PNL a reamintit de amendamentul său propus la legea pensionării cu doi ani mai devreme a tuturor angajaţiilor, indiferent de profesiile avute, care au locuit cel puţin 30 de ani în localităţi cu înalt grad de poluare.  Este vorba de: Reșita, Oțelu Roșu, Anina, Moldova Nouă, Armeniș și Ciudanovița.

Powered by Jasper Roberts - Blog