Menu

Articol

Liberalii au discutat la Timişoara despre viitorul lor program de guvernare

Liderii liberalilordin Regiunea de Vest s-au întâlnit la Timişoara cu Ludovic Orban, preşedintele PNL, pe care aceştia îl văd ca viitor premier al României.

În cadrul reuniunii, birourile județene și aleșii locali din Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș au votat o primă Rezoluție care va face parte din programul de guvernare al PNL.
După ce a fost votată în unanimitate, Rezoluția PNL Vest a fost semnată și asumată de către președinții de filiale Gheorghe Falcă, Nicolae Robu, Lucian Heiuș și Marcel Vela, apoi vizată de către președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban.

Preşedintele PNL Caraş-severin, senatorul Marcel Vela, ne-a mărturisit: „La nivelul fiecărui judeţ au fost cuprinse proiecte importante pentru dezvoltarea comunităţiilor locale, proiecte cu un puternic impact economic şi social. Practic, venim cu o alternativă la programul de guvernare al PSD, bazată pe principiile sănătoase ale liberalismului european”.

Pentru Caraş-Severin, este vizată, în primul rând, infrastructura rutieră şi navală. Se are în vedere un port cargo funcțional la Dunăre (Moldova Nouă), o cale ferată de tip tram-tren pe relația Reșița –Timișoara, construcţia centurii de ocolire a municipiului Reșița. Nu sunt omise din acest program nici căile rutiere între Băile Herculane și Valea Jiului, Valea Bistrei și Autostrada A1 ori Autostrada Lugoj – Calafat, A6, ca parte din Coridorul Via Carpathia.

Un capitol aparte îl reprezintă finanțarea domeniilor schiabile, cât și susținerea investițiilor private din Semenic, Muntele Mic și Țarcu şi proiecte naționale pentru creșterea potențialului turistic al stațiunii Băile Herculane.

Powered by Jasper Roberts - Blog