Menu

Articol

Liberalii consideră că maşinile Consiliului judeţean fac risipă de carburanţi

În prima lor şedinţă din acest an, consilierii judeţeni au discutat proiectul de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii Consliului Judeţean Caraş-Severin 240/21 decembrie 2015, pentru stabilirea normativelor proprii de cheltuieli privitoare la acţiunile de protocol, costurile pentru convorbirile telefonice, precum şi dotarea cu autovehicule din parcul auto al instituţiei.

Potrivit anexei acestei hotărâri, s-a discutat şi modul de repartizare lunară a cotei de carburanţi pentru un număr de şase autoturisme aflate în parcul auto al Consiliului judeţean. De precizat că aceste cote se stabilesc prin acte normative.

Astfel, autoturismului VW Touareg, care deserveşte preşedintele Consiliului judeţean, i s-a repartizat o cotă lunară de carburanţi de maxim 350 de litri, Daciei Duster şi Skodei Octavia, rezervate celor doi vicepreşedinţi, câte 200 de litri, autoturismului Skoda Octavia, a secretarului judeţului, 150 de litri/lună, şi câte 120 de litri/lună autoturismelor ce deservresc arhitectul-şef şi Direcţia Generală Financiar-Administrativă.

Convinşi că vor puncta la impresia artistică, liberalii, prin vocea lui Ghiţă Sporea, din Moldova Nouă, au susţinut: „250 de litri pentru președinte, vicepreședinții 150 și secretarul 50. Ar veni o diferență de 3.600 de litri pe an, pe care i-am împărți la Drumuri Județene care, har Domnului, au nevoie și la Asistența Socială”. 

Preşedintele Silviu Hurduzeu i-a explicat că faţă de cotele de anul trecut nu s-a schimbat nimic, însă atunci nu au existat obiecţii, apoi s-a trecut la vot, doar că Sporea a cerut să se voteze şi amendamentul lui. Amendamentul nu a a avut sorţi de izbândă, în schimb a trecut proiectul în forma iniţială, chiar şi fără votul liberalilor care s-au abţinut.

Spre comparaţie, la Reşiţa, primărie condusă de liberali, toate autoturismele din dotare primesc o cotă maximă, lunară, de 250 de litri de carburant, în timp ce autoutilitarei şi microbuzului le-au fost repartizate câte 200 de litri/lună.

Powered by Jasper Roberts - Blog