Menu

Articol

0 Comentariu

Liberalii îi cer lui Hurduzeu să-şi ceară scuze. Acesta îi trimite la jurământul depus la început de mandat

Ioan Cojocariu, Sebastian Purec, Silviu Hurduzeu

Certurile dintre consilierii PNL şi cei ai majorităţii din Consiliul Judeţean Caraş-Severin (PSD+PMP) au ajuns astăzi într-o nouă fază, cea a părăsirii sălii de către liberali, chiar în debutul şedinţei extraordinare. Prin vocea liderului de grup, Ioan Cojocariu-Coajă, liberalii au ţinut să-i spună preşedintelui Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, că decizia de a stabili astăzi şedinţa, de ziua Arhanghelilor Mihail şi Gavril, a fost una neinspirată, motiv pentru care aceştia au părăsit sala definitiv.

„Până nu cereţi scuze presei şi cetăţenilor acestui judeţ pentru dezinformările de până acum, vom proceda la fel. Pentru că data trecută am avut răbdare şi am rămas în sală, deşi nu am votat, de data aceasta chiar nu se mai poate. Noi plecăm şi vă lăsăm cu bine”, i-a transmis Cojocariu preşedintelui Hurduzeu. Acesta din urmă a mai apucat să-i spună doar să nu-şi mai oblige şi colegii să-l urmeze căci ar fi văzut pe chipurile lor că n-aveau de gând să plece din sală. Cojocariu i-a replicat, spunând că în grupul PNL toţi gândesc la fel.

 Mărul discordiei continuă să-l reprezinte amenajarea unui drum ce ar urma să lege Caraş-Severin de Timiş, pe traseul Voislova-Rusca Montană-Ruschiţa-Timiş, cu deschidere la A 1, scos de pe lista de priorităţi la una dintre şedinţele Comitetului Director ale ADR. În timp ce Hurduzeu spune că a avut de ales între acest drum, de rezervă în opinia sa, şi alte două drumuri prioritare pentru judeţ, cel din zona Comorâşte şi Cornereva, Cojocariu susţine prima variantă, cea cu drumul prin pădure. Ba, mai mult, aduce acuze majorităţii din Consiliul Judeţean: „În urma votului de anul trecut din iunie, PNL are același număr de consilieri ca și PSD, 13, doar ruleta rusească a redistribuirii a făcut mica diferență. Am fost dați la o parte, am fost umiliți, am fost scoși din toate comisiile, nu s-a ținut cont de nici un algoritm și față de toate acestea am făcut acest avertisment dată trecută. Nu vedem nici un reviriment, nici o invitație la discuții, la negocieri, așa cum se duce viața politică normală”.

În replică, Silviu Hurduzeu a spus: „Patru dintre proiectele ordinei de zi nu au fost aprobate pentru că au lipsit liberalii cărora le reamintesc că, la începutul mandatului au depus un jurământ pe care astăzi nu l-au respectat. Consilierii PNL au părăsit sala, după ce au semnat convocatorul să-şi primească banii. E stilul caracteristic al domnului Cojocariu, de organizator al Zilelor Verii la Caransebeş, când se deghiza în zeu, faraon sau zmeu, pe care vrea să-l promoveze şi în Consiliul Judeţean. Voi încerca să-i explic din nou cum stau lucrurile cu acel drum, ca la rându-i să transmită mai departe şi altora. Înţeleg supărarea consilierilor liberali, care vine de la Decizia Curţii de Apel Timişoara”.

Decizia Curţii de Apel Timişoara, amintită de preşedintele CJ, face referire la procesul pierdut de senatorul Marcel Vela în disputa cu CJ.

În condiţiile în care Ioan Cojocariu reitera faptul că liberalii nu vor reveni la sentimente mai bune decât în cazul în care Silviu Hurduzeu îşi va cere scuze public presei şi cetăţenilor judeţului, iar preşedintele spune că nu are pentru ce să o facă, e clar că disputele vor continua o lună, două sau, cine ştie, poate tot mandatul!

Powered by Jasper Roberts - Blog