Menu

Articol

Liviu Dragnea, la Herculane: „În România funcţionează un stat paralel şi ilegitim”

Întrunit la Băile Herculane, Comitetul Executiv al PSD a adoptat Rezoluţia care vorbeşte despre existenţa „statului paralel şi ilegitim”, stat care foloseşte resursele financiare publice şi instrumentele specifice autorităţii de stat pentru a-i intimida, şantaja sau a-i înlătura pe decidenţii politici care susţin sau promovează modificările legislative menite să readucă puterile statului în matca lor constituţională, în acord cu principiile democratice şi cu drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului.

La conferinţa de presă, care a început cu patru ore întârziere, au participat Liviu Dragnea, secretarul general al partidului, Marian Neacşu, premierul Mihai Tudose şi deputatul Ion Mocioalcă.

Rezoluţia PSD arată că statul se bazează pe instituţii şi oameni rămaşi în funcţii de la vechile guvernări care se folosesc de bani publici pentru a-şi atinge scopurile anticonstituţionale şi nedemocratice. Acest stat paralel şi ilegitim se opune reformei în justiţie, susţin cei care au redactat şi aprobat documentul PSD.

La o întrebare a ziarului Argument, Liviu Dragnea a spus că: „Acest stat paralel şi ilegitim va fi decapitat în condiţiile în care nu va mai beneficia de instituţiile în care este infiltrat”. Totodată, Dragnea s-a arătat surprins de tăcerea, suspectă, a preşedintelui Klaus Iohannis în privinţa numeroaselor încălcări ale Constituţiei comise de aşa-zişii „exponenţi ai statului paralel şi ilegitim” începând de la exercitarea unor presiuni asupra puterii judecătoreşti şi până la sfidarea Parlamentului, cu încălcarea deciziilor obligatorii ale Curţii Constituţionale.

În privinţa acţiunilor PSD de susţinere a sa, Liviu Dragnea a spus că Rezoluţia nu a stabilit un program de manifestări publice, cu un milion de social-democraţi în Bucureşti cum s-a vehiculat, ci lasă la atitudinea organizaţiilor din teritoriu organizarea acţiunilor de acest gen.

Powered by Jasper Roberts - Blog