Menu

Articol

0 Comentariu

Liviu Dragnea rămâne cu condamnarea de doi ani!

Liviu Dragnea

Dosarul „Referendumul” a ajuns la final. Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție i-au respins președintelui PSD, Liviu Dragnea, contestația formulată impotriva condamnarii la doi ani inchisoare cu suspendare, cu termen de încercare de patru ani. Sentința este definitivă.

În urmă cu un an, președintele PSD a fost condamnat la doi ani de închisoare de ICCJ, cu suspendare, însă a contestat sentința pe motiv că aceasta nu a fost semnată de aceiaşi judecători care au pronunţat-o. Cei doi magistraţi, printre care şi fosta şefă a Curţii Supreme, Livia Stanciu, nu mai erau în posturi la momentul apariţiei motivării.

Dragnea a susținut că demersul său nu a urmărit albirea cazierului, ci de dreptul său de a ști pentru ce a fost condamnat, dar și de a fi sigur că toți judecătorii au participat la luarea acelei decizii. că aici este vorba despre viața unui om. Am înțeles că mi s-a mărit pedeapsa pentru că am îndrăznit să nu spun că sunt vinovat.

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada desfășurării referendumului, iulie 2012,  pentru demiterea președintelui de atunci, Traian Băsescu, Dragnea, sdecretar general la vremea aceea, și-a folosit influența și autoritatea sa în partid pentru a pune la punct un sistem menit să deturneze rezultatul referendumului. Inițial, președintele PSD fusese condamnat la un an de închisoare, cu suspendare, însă magistrații i-au majorat pedeapsa la doi ani, întrucât pe parcursul procesului acesta și-a negat vinovăția.

Cazul lui Dragnea seamănă izbitor cu cel al lui Sorin Frunzăverde condamnat, cu suspendare, pentru că le-ar fi cerut unor primari să îl voteze președinte pe Klaus Iohannis.(Foto: jurnalulnational.ro)

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog