Menu

Articol

Luca Mălăiescu: „PSD Oţelu Roşu nu va avea delegaţi la congres!’’

Luca Mălăiescu

Nemulţumirile social-democraţilor în preajma congresului ce va avea loc la sfârşuitul săptămânii nu sunt doar la Bucureşti, ci şi în teritoriu. Mai puţin vizibile, nemulţumirile existente la nivelul organizaţiilor judeţene reflectă starea de spirit cu care se confruntă cel mai mare partid din România.

Aşa s-a întâmplat şi în timpul conferinţei extraordinare a PSD Caraş-Severin, cea în care s-au validat delegaţii la congres. Potrivit algoritmului, organizaţiei judeţeane Caraş-Severin i-a revenit 75 de mandate, prea puţine pentru un număr atât de mare de membri de partid. Nemulţumirile au apărut în momentul repartizărilor acestor mandate pe organizaţii orăşeneşti şi comunale. Organizaţiile din Reşiţa şi Caransebeş şi-au luat partea leului, aproape jumătate din totalul de mandate, restul fiind împărţite „frăţeşte”.

Primarul din Oţelu Roşu, Luca Mălăiescu a fost cel care a dat tonul nemulţumirilor, neînţelegând pe ce criterii s-au împărţit mandatele de delegaţi la congres. Spre exemplu, PSD Oţelu Roşu, una dintre cele mai puternice organizaţii social-democrate din judeţ, a primit doar două mandate, ca şi Oraviţa, iar Moldova Nouă unul singur, la fel ca o organizaţie comunală. În semn de protest, Mălăiescu a mărturisit în cadrul conferinţei că în condiţiile date nu va participa la congres.

După conferinţa judeţeană, Mălăiescu a fost sunat şi a primit mesaje de susţinere din partea altor preşedinţi de organizaţii, în special comunale, care nu au avut curajul să se exprime, precum edilul-şef din Oţelu Roşu.

„E adevărat că sunt nemulțumit, am primit doar două locuri din aproape 80. Avem aproape 1.300 de membri de partid cu carnet şi ne-a trebuit opt ani să constituim o organizaţie puternică. Din acest punct de vedere, consider că meritam mai mult. Nu ştiu ce criterii au stat la baza acestor desemnări, dar oricare ar fi fost, e clar că nu au ţinut de realitate. Am cedat locurile noastre în favoarea Reșiței”, ne-a mărturisit Luca Mălăiescu.

Powered by Jasper Roberts - Blog