Menu

Articol

0 Comentariu

Lucia Peia, noul număr unu în Organizaţia Femeilor Liberale Reşiţa

Tudoriţa Nicula a fost desemnată să candideze pentru şefia organizaţiei judeţene

Lucia Peia

Reprezentantele femeilor liberale şi-au desemnat vineri după-amiaza structurile de conducere la nivelul organizaţiei municipale Reşiţa. Lucia Peia a fost aleasă preşedinte al organizaţiei reşiţene, în timp ce Tudoriţa Nicula a fost desemnată să candideze la funcţia de preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale din Caraş-Severin, la alegerile de săptămâna viitoare.

Lucia Peia va fi ajutată în biroul municipal de doi prim-vicepreşedinţi, Giorgiana Bobină şi Nadia Pasici, precum şi de zece vicepreşedinţi: Mariana Ardeţ, Doina Burtea, Mădălina Chiosa, Simona Floarea, Dorina Iosif, Valeria Lazăr, Luminiţa Lolea, Alina Mareş, Elena Meteleaucă şi Adrieana Mihăilescu.

În cazul în care va fi aleasă, Tudoriţa Nicula va fi prima femeie politician din Caraş-Severin care va conduce organizaţia judeţeană a femeilor din două partide diferite: PSD şi PNL. Ar fi ca un exemplu luat din fotbal, cu jucători, precum Miodrag Belodedici, care au câştigat cupa campionilor cu două echipe diferite.

Acest lucru nici nu ar trebui să surprindă, în condiţiile în care la conferinţa de vineri au fost prezente multe doamne fost democrat-liberale şi social-democrate, care acum se cred urmaşele de drept ale liberalelor cărăşene din anii ’90.

La conferinţă au fost prezenţi şi câţiva lideri liberali: Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin, Ioan Popa, şeful organizaţiei municipale, Jaro Marşalic şi Adrian Dacica. Pe fondul răcelii relaţiilor din ultimul timp, Popa şi Vela aproape că s-au evitat. Şi-au dat mâinile peste masă, lucru care nu a scăpat neobservat de ceilalţi camarazi, în condiţiile în care la sosire primarul Reşiţei s-a îmbrăţişat şi s-a întreţinut amical cu unele doamne.

De altfel, discursurile celor doi au avut o tentă ironică, dacă nu chiar maliţioasă, din care se putea deduce orice. „Te lupţi chiar cu ai tăi din partid, care au mintea odihnită”, a spus Ioan Popa, stârnind zâmbete şi chiar aplauze. Senatorul Vela i-a replicat în stilu-i caracteristic, atunci când primarul Reşiţei mărturisise că şi-ar fi dorit mai multe femei liberale la conferinţa de alegeri: „Pentru că Nelu a fost un fin observator, şi profund, vreau să spuneţi că sunteţi puţine, doar pentru că ne aflam într-o sală (de nunţi şi botezuri, n.r.) atât de mare”.

Powered by Jasper Roberts - Blog