Menu

Articol

2 Comentarii

Lukoil a câștigat disputa cu ONG-urile și va construi o benzinărie în Triaj

Disputa pentru spațiul verde din Triaj, vizavi de Muzeul de Locomotive cu Aburi, din Reșița, a fost tranșată în instanță în favoarea SC Lukoil România SRL.

În toamna anului trecut, mai multe ONG-uri, între care:  Asociația Prietenii Munților, Asociația Speoligică Exploratorii, Asociația Cogito, Fundația Activity, Asociația Bike Attack, WWF România și Asociația Euroland Banat, au trimis o scrisoare Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu în care își exprimau îndoiala în privința legalității construcției unei benzinării în Triaj și solicitau conducerii acestei Direcții să dispună încetarea imediată a oricărei activități, în cazul în care se dovedește că au dreptate. ONG-urile reclamau faptul că se încalca legislația în vigoare privind patrimoniul cultural și, în felul acesta, „este afectat iremediabil Muzeu de Locomotive cu Aburi, obiectiv cultural și turistic înregistrat ca obiectiv de patrimoniu național, în lista monumentelor istorice, adevărată emblem a municipiului și a țării“.

Disputa s-a mutat în instanță, unde investitorul a avut câștig de cauză.

„Reprezentanții SC Lukoil România SRL au venit de trei ori la mine în această vară, în vederea lămuririi situației. Nu am știut că aveau autoriziație de construcție eliberată de fostul primar, Mihai Stepanescu. La un moment dat s-au oprit, deși demaraseră activitatea, au mers în instanță acționați de un ONG, au câștigat procesul și au revenit la Reșița pentru a relua lucrările de construire a unei benzinării.

Sincer, ținând seama de problemele care au existat în trecut, le-am propus un alt teren, la ieșirea din oraș spre Timișoara, între Kaufland și cealaltă stație de benzină, însă au refuzat, motivând că în Triaj accesul pentru alimentare a autovehiculelor se face de pe ambele sensuri de mers“, ne-a mărturisit primarul Ioan Popa.

Popa a mai spus că primarul Reșiței, oricare ar fi fost el, nu ar fi putut să anuleze o hotărâre, în speță autorizația de construcție, luată tot de un primar al Reșiței, pentru că ar comite o ilegalitate.

Partea bună e că, după cum susține edilul-șef, cei de la Lukoil România SRL sunt interesați să ajute comunitatea locală. Din primele discuții, este vorba de acoperirea a două cămine școlare de la Traian Vuia și dotarea lor cu mobilier și de amenajarea mai multor locuri de joacă pentru copii.

Comentarii


Fatal error: Cannot redeclare p34615() (previously declared in /home/argument/public_html/modules/comment/comment.tpl.php:1) in /home/argument/public_html/modules/comment/comment.tpl.php on line 1