Menu

Articol

Luminiţa Jivan i s-a plâns lui Dragnea, iar Codrin Stefănescu îl ameninţă pe Ion Mocioalcă!

Lucrurile par să se precipite în PSD Caraş-Severin, unde Luminiţa Jivan încearcă să joace o carte mare în aceste zile. Deputata s-a dus cu jalba în proţap la Bucureşti şi i s-a plâns lui Liviu Dragnea, căruia i-a făcut destăinuiri cutremurătoare, cum avea să declare pentru Banat TV, în modul său inconfundabil, secretarul general adjunct, Codrin Ştefănescu.

 „Suntem foarte îngrijorați de ceea ce se întâmplă la PSD Caraș-Severin și de tot ceea ce depinde de domnul Mocioalcă. O delegație formată din 23 de primari, împreună cu doamna deputat Luminița Jivan a fost prezentă la București, unde au avut o întrevedere cu  mine, cu președintele Liviu Dragnea și cu ministrul de interne, Carmen Dan, unde ni s-au făcut destăinuiri cutremurătoare și nu credeam că se pot întâmpla astfel de lucruri. Pur și simplu noi credeam că PSD în Caraș-Severin e format dintr-o echipă de oameni care conlucrează pentru binele cetățenilor. Prin urmare fac un apel la toți primarii noștri, membrii de partid, la toți cei care conduc organizații în Caraș-Severin, ca în perioada următoare să fie strânși uniți în jurul doamnei deputat Lumința Jivan, toată lumea să rămână pe loc, ei sunt ai partidului, sunt oameni care au muncit ani de zile și care au câștigat încrederea cetățenilor prin vot“, a spus fostul PRM-ist din perioada de glorie a lui Vadim Tudor.

Codrin Stefănescu nu a precizat care sunt acele destăinuiri cutremurătoare, afirmând doar că a fost surprins de intenţia lui Mocioalcă de a organiza o conferinţă judeţeană de alegeri. Secretarul general adjunct, care  se dovedeşte porta-vocea lui Liviu Dragnea, îi declară susţinere totală deputatei Luminiţa Jivan şi-l ameninţă direct pe Ion Mocioalcă:

„Nu știu cum i-a venit ideea asta în cap domnului Mocioalcă. Eu îi invit pe toți colegii, primari, președinți, vicepreședinți de organizații să rămână  pe loc. Am înțeles că unii nu au de gând ca PSD să rămână pe loc și au gânduri din astea, de plecare. Ceea ce e un lucru foarte bun! Pot să facă lucrul acesta dar fără să producă pagube în organizație. De aceea fac acest apel public. În perioada următoare doamne deputat Luminița Jivan se va întâlni în teritoriu cu toți primarii, viceprimari, consilieri locali, municipali, șefii filialelor din județ și vor trage câteva concluzii. Noi îi susținem total, colegii noștri au dreptate în tot ce susțin și vom lua măsuri în perioada următoare iar dacă este nevoie să vină și cineva de la centru la această întrunire, vom spune prezent imediat.

Dacă lucrurile se precipită voi reveni cu declarații și mai hotărâte și mai radicale, până la declarația finală în care am să spun: Pa, Mocioalcă!“, a concluzionat Ştefănescu.

Replica lui Ion Mocioalcă a venit asatăzi „De obicei nu fac declaraţii la cald, dar constat că afirmaţia mea de ieri, cum că ar fi necesare alegeri la nivelul organizaţiei PSD Caraş-Severin, a creat foarte mari emoţii sau poate o anumită panică. Nu am înţeles de ce, pentru că, alegerile nu înseamnă decât un exerciţiu democratic într-o organizaţie. Sunt peste doi ani de la trecutele alegeri, ne aşteaptă patru valuri de scrutine electorale şi reiterez ideea că poate şi pentru organizaţia Caraş-Severin e nevoie de un nou restart. Nu hotărăsc eu acest lucru, îl va hotărî CEx judeţean, aşa cum nu am hotărât eu felul în care să votez în CEx-ul naţional.

Faptul că domnul secretar general adjunct, Codrin Ştefănescu – de fapt nici nu mai ştiu dacă mai este secretar genral adjunct, căci la un moment dat domnul preşedinte Dragnea i-a retras această demnitate – se interesează de organizaţia din Caraş-Severin, este un lucru deosebit pentru că, în sfârşit, de la Centru se ocupă cineva de judeţul nostru.E foarte bine că li s-a atras atenţia tuturor aleşilor locali să stea pe loc, ei fiind într-o continuă mişcare între judeţ şi Capitală să-şi rezolve problemele. Bănuiesc că din momentul de faţă domnul Codrin Ştefănescu se va ocupa de problemele lor, dar în momentul în care PRM-PC încearcă să rezolve problemele din PSD Caraş-Severin, chiar mi se pare prea mult. Ca şi până acum, susţin că suntem o organizaţie care a făcut 50% în alegerile generale şi care poate să-şi rezolve singură problemele”, i-a răspuns ironic Mocioalcă lui Codrin Ştefănescu.

Powered by Jasper Roberts - Blog