Menu

Articol

Luminiţa Jivan se vrea preşedinte şi peste bărbaţi, nu doar peste femeile din PSD

Deputata PSD joacă tare. Dacă tot a intrat în horă, continuă lupta dusă împotriva preşedintelui filialei judeţene, Ion Mocioalcă. Vineri după-amiază, parlamentarul şi-a adunat din nou răzvrătiţii din partid – primari, consilieri locali şi şefi de organizaţii teritoriale – şi s-a întâlnit cu ei lângă Moldova Nouă unde au discutat în primul rând, revocarea din funcţie a lui Mocioalcă.

Dacă e să-i dăm crezare deputatei, ar fi fost prezenţi 32 de primari, o cifră umflată, dacă privim fotografiile apărute în presă. „Am discutat şi probleme legate de situaţia din organizaţia judeţeană apărute ca urmare a semnării de către domnul Mocioalcă a Scrisorii în care se cerea demisia preşedintelui Dragnea. Vă pot confirma că am primit votul de încredere al celor prezenţi la întrunire, de a asigura interimatul organizaţiei judeţene, până la noi alegeri”, ne-a precizat preşedinta Organizaţiei Femeilor din PSD Caraş-Severin.

Întrebată fiind despre ce interimat şi vot de încredere vorbeşte în condiţiile în care există o conducere şi un preşedinte, Luminiţa Jivan ne-a luminat: „De la Bucureşti au venit două mesaje certe, prin vocea domnului secretar general adjunct Codrin Ştefănescu, de schimbarea lui Mocioalcă. Sunt mesaje clare, transmise mie, primarilor şi organizaţiei judeţene. Aşteptăm cu încredere Comitetul Executiv Naţional, unde se va hotărî totul”.

Deputata PSD lasă să se înţeleagă că este cea mai îndreptăţită să preia conducerea organizaţiei deoarece, din 2013 încoace s-a zbătut pentru judeţ, pentru primarii pe care îi are astăzi de partea ei, a adus numeroase finanţări de la Bucureşti în Caraş-Severin şi a făcut multe pentru judeţ. Apoi, ca în vremurile staliniste de la începutul anilor ’50, ne-a mărturisit: „Nu eu am deviat de la linia partidului, ci alţii. Nu eu am votat pentru demisia domnului Dragnea. E injust din partea voastră (a ziariştilor, n.r.) că nu vedeţi toate acestea”, a mai spus Jivan.

Preşedinta femeilor cărăşene a dorit să dezmintă ceea ce s-a vehiculat în presă în ultimul timp legat de implicarea sa în schimbarea prefectului Matei Lupu şi a inspectorul şef al IPJ Caraş-Severin: „Fac echipă foarte bună cu domnul Matei Lupu, la fel cu preşedintele Consiliului judeţean, Silviu Hurduzeu, cu vicepreşedintele Flavius Nedelcea. Recunosc că m-am întâlnit cu domnul Dragnea, cu domnul Codrin Ştefănescu şi cu doamna Carmen Dan, dar în niciun caz nu au fost abordate teme de acest gen.”

La întrebarea ce va face în cazul în care CEx naţional nu îl va revoca pe Ion Mocioalcă din funcţia de preşedinte al PSD Caraş-Severin, Luminiţa Jivan a spus: „Vom vedea. Repet, eu am încredere în mesajele ce ne-au fost transmise de vocea autorizată a secretarului general adjunct.”  

Powered by Jasper Roberts - Blog