Menu

Articol

Luni, o zi fierbinte pentru pompierii militari cărăşeni

 

Începutul de săptămână s-a dovedit unul încins petru pompierii militari cărășeni. Ei au fost solicitați, în data de 11 iunie, să intervină pentru gestionarea mai multor situații produse pe teritoriul județului nostru.

La ora 10 un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Caransebeş a intervenit la acoperişul unui bloc din localitate, întrucât mai multe plăci de azbest din componenţa acestuia stăteau să se prăbuşească.

În jurul orei 16, pompierii aceluiaşi detaşament de pompieri au intervenit să stingă un incendiu la Petroşniţa unde o maşină a luat foc. fost anunțat un incendiu izbucnit la un autoturism în localitatea Petroșnița. Incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric, iar autoturismul a fost distrus în proporție de 90%.

Șase ore mai târziu, echipajul de la Punctul de Lucru Băile Herculane a intervenit de urgență pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un alt autoturism, în localitatea Plugova. Autovehiculul a fost avariat în proporție de 40% în urma incendiului care, se pare, a fost provocat de folosirea intenționată a unei surse de aprindere.

Ultima intervenție a zilei a fost a Detașamentului de Pompieri Reșița, la ora 23. Două echipaje care încadrau autospeciale de stingere s-au deplasat de urgență în Văliug, unde ardea podul unei case. Prima intervenție a fost asigurată de pompierii Serviciului de Voluntari Văliug, care până la sosirea forțelor profesioniste au reușit localizarea incendiului. Focul se manifesta violent, cu flacără și exista pericolul propagării la întreaga casă și la anexele învecinate. Intervenția a fost îngreunată de fumul dens și înecăcios degajat de materialele depozitate în podul casei, dar și de faptul că acoperișul de tablă al casei a trebuit consolidat înainte de începerea operațiunilor de stingere.

Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime, iar pentru limitarea pagubelor au fost evacuate toate bunurile din casă. Au ars aproximativ trei metri cubi de lemn, materiale textile, două suluri de vată minerală și mobilier și au fost afectate de incendiu tavanele din dormitor și hol.

În urma acestui incendiu, izbucnit se pare, din cauza unui scurtcircuit electric, s-au înregistrat pagube în valoare estimată la 10.000 lei, dar au fost salvate bunuri în valoare de aproximativ 170.000 lei.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog