Menu

Articol

Luptătoarea Alina Vuc, cel mai tânăr cetăţean de onoare al judeţului Caraş-Severin

Astăzi, 27 decembrie, într-o ceremonie oficială desfăşurată  în sala Palatului Administrativ al judeţului Caraş-Severin, Alinei Vuc, cea mai bună luptătoare din România pe anul 2018, i s-a decernat titlul de cetăţean de onoare al judeţului Caraş-Severin, în semn depreţuire pentru rezultatele remarcabile dobândite în întrecerile interne şi internaţionale la care a participat de-a lungul anilor. La cei 25 de ani, împliniţi în luna octombrie, Alina Vuc este cel mai tânăr cărăşean căruia i se înmânează acest titlu onorific.

 Descoperită la Reşiţa de antrenorul Nicolae Constantin, cel care avea să o lanseze în lumea bună a luptelor, Alina Vuc este în prezent componentă a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti. Multiplă campioană naţională şi câştigătoare a nenumărate turnee. Alin Vuc a obţinut prima medalie din istoria României, la senioare, la un campionat mondial.

În competiţiile internaţionale, luptătoarea reşiţeană a obţinut un „argint” la Campionatele Mondiale, Paris - 2017, două medalii de argint la Campionatele Europene de la Riga - 2016, şi Kaspiysk - 2018, şi o medalie de bronz la Novi Sad, în anul 2017.

 Emoţionată, sportiva a mulţumit familiei, antrenorului Nicolae Constantin, conducerii Federaţiei Române de Lupte, tuturor celor care au ajutat-o să ajungă în vârful piramidei sportive.

 „Mă simt onorată să primesc acest titlu din partea Consiliului Județean. Eu sunt obișnuită cu medalii pe podium, dar acesta este un  alt fel de premiu. Anul 2019 va fi un an foarte greu, Campionatul European va fi chiar la noi în țară după 40 de ani, vor fi și Jocurile Europene, iar la sfârșit de an va fi Campionatul Mondial de care va depinde și calificarea pentru Jocurile Olimpice din 2020. Îmi doresc foarte mult titlul continental și, de asemenea, îmi doresc calificarea la Olimpiadă. La București este bine, este capitala, m-am obișnuit, dar nimic nu se compară cu acasă și locul unde am copilărit și unde am crescut. Mâine voi pleca înapoi la București din cauza programului meu încărcat ceremonia a avut loc acum, dar mă bucur că am reușit să fiu aici și toți oamenii dragi să îmi fie alături”, a mărtrurisit Alina Vuc, cel mai tânăr cetăţean de onoare al judeţului Caraş-Severin.

Prezent la ceremonie, Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean  Caraş-Severin, a mărturisit la rândul său: „Aș vrea să vorbesc despre Alina Vuc ca despre un tânăr care poate fi model pentru tinerii din Reșița și din județul Caraș-Severin, o fată care iată a reușit să își realizeze idealurile. A luptat și la propriu și la figurat pentru un ideal și la 25 de ani, Alina este cea mai titrată luptătoare din țara noastră și așa cum spuneam sunt convins că activitatea ei nu se oprește aici”.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog