Menu

Articol

Mai multe vitime expuse la radiaţii, scenariu sumbru pregătit de cei de la ISU pentru Spitalul Judeţean Reşiţa

În această dimineaţă curtea Spitalului Judeţean Reşiţa a fost scena de desfăşurare a unui amplu exerciţiu de cooperare pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă cu risc radiologic, dar şi producerea de indendii.

Începând cu ora 9.00, forţele judeţene au dat startul unui scenariu sumbru în cadrul căruia o persoană a fost supraexpusă la radiații X, iar alte 11 au suferit arsuri și traumatisme.

Mai grav a fost atunci când un incendiu a izbucnit la etajul I al spitalului, pe secțiile Chirurgie și Urologie, și la etajul VI, victimele fiind transportate de pompieri la Unitatea de Primiri Urgențe, unde, în funcție de gravitatea situației, au fost triate, investigate și tratate, una dintre victime fiind transferată la Bucureşti la Spitalul de Arşi, iar altă persoană, la Timişoara.

Planul Alb – de nivel Galben a fost declanşat imediat, iar fiecare participant şi-a luat rolul în serios. S-a acţionat atât la intrările principale cât şi prin Policlinica instituţiei spitaliceşti, scenariul fiind aşa de bine pus la punct încât cei care aveau treabă la Spitalul Judeţean au urmărit totul cu mari emoţii, accesul în perimetrul exerciţiului fiind intrezis până aproape de ora 11.00.

Medicul specialist Emil Bunda a fost cel care a gestionat situaţia de urgenţă în ceea ce priveşte actul medical, concluzia acestuia fiind că personalul spitalului este pregătit să facă faţă unei astfel de situaţii în timp real.

„Pe timpul exercițiului s-au urmărit mai multe aspecte, dintre care amintim: respectarea fluxului informaţional-decizional la nivelul structurilor antrenate; capacitatea de reacţie și de decizie a structurilor din cadrul Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență la nivel local, exersarea și menţinerea cooperării intra- și interinstituţionale, precum şi antrenarea tuturor structurilor cu atribuţii în gestionarea situaţiei de urgenţă produse”, a precizat Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin.

 

 

Powered by Jasper Roberts - Blog