Menu

Articol

Mai mulţi agenţi economici nu şi-au respectat clienţii în perioada sărbătorilor pascale

Comisarii de la Protecţia Consumatorului Caraş-Severin au verificat mai mulţi agenţi economici în perioada sărbătorilor pascale. Lavinia Griza, comiar în cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Caraş-Severin, spune că în comparaţie cu anul trecut, se poate spune că agenţii economici au reuşit să se pună la punct şi repesctă legislaţia în vigoare. Cu toate acestea, din 32 de locaţii verificate, în nouă s-au găsit nereguli.

Cele mai frecvente abateri au fot nerespectatea termenului de garanţie ale produselor, etichetarea necorespunză toare, sau neafişarea preţurilor. Comisarii cărăşeni au aplicat amenzi în valoare de 20.000 de lei şi au oprit de la comercializare 80 de ouă, cinci kilograme de carne. „Trei operatori economici au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment pentru că expuneau la comercializare cozonaci cu elementede identificare si caracterizare incomplete in sensul ca nu erau mentionati, pe eticheta de produs, factorii alergeni dispunându-se totodată oprirea temporară de la comercializare a produselor cu deficienţe de etichetare în cantitate totală de 5 kg cozonaci şi valoare totală de 50 lei”, reiese din documentul prezentat astăzi, 19 aprilie, în cadrul Colegiului Prefectural. Un operator economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 10000 lei pentru că la data şi ora controlului expunea la comercializare preparate din carne cu data durabilităţii minimale depăşită, iar produsele cu abateri în cantitate de 3,5 kg şi valoare de 45 lei au fost oprite definitiv de la comercializare.

„Doi operatori economici au fost sancţionaţi contraventional cu un avertsment şi o amendă în cuantum de 5000 lei pentru că la data şi ora controlului expuneau la comercializare carne de pasăre preambalată fără elemente de identificare si caracterizare şi respectarea condiţiilor de depozitare, dispunându-se totodată oprirea definitivă de la comercializare a produselor cu deficienţe de etichetare în cantitate de 23 kg şi valoare de 460 lei”, se mai arată în materialul prezentat astăzi.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog