Menu

Articol

Mai rău ca în Meşterul Manole: şase ani pentru campusul universitar ce nu se mai finalizează

În anul 2012, demara la Reşiţa un proiect în valoare de aproape 6 milioane de euro. Este vorba de campusul Universităţii „Eftimie Murgu“ care prevedea extinderea şi modernizarea cantinei şi a căminului. Un proiect considerat grandios la vremea aceea, derulat prin Programul Operaţional Regional pentru Regiunea de Dezvoltare Vest.

Lucrările urmau să fie finalizate în decembrie 2015, constructorul fiind o firmă cu sediul în Bucureşti. Termenul nu a fost respectat, întrucât firma câştigătoare a licitaţiei a intrat în faliment. Au urmat alte firme, alte termene de execuţie, alte promisiuni, unele mai hazardate decât altele pentru ca, situaţia în momentul de faţă să fie una dezastruoasă. Ultimul termen fixat de cei de la ADR Vest – 31 decembrie 2018 – nu a fost nici acesta respectat.

Natalia Frumuşanu, directorul Direcţiei Generale Administrativ-Financiare din UEMR, confirmă acest lucru, invocând, însă, schimbarea legislaţiei în privinţa regimului străinilor în România. Firma care executa lucrările are acţionariat româno-sârb, iar muncitorii fuseseră detaşaţi din Serbia. Inspectorii ITM au considerat că aceştia munceau la negru şi asta a fost. Lucrările au fost sistate, până la lămurirea situaţiei.

„Aşteptăm să se îndrepte vremea să putem relua activitatea la mansardă şi la finisajele interioare“, ne-a lămurit cum stau lucrurile Natalia Frumuşanu.

Directorul ADR Vest, Sorin Maxim, spune că: „Au avut tot sprijinul nostru până acum. i-am înţeles, i-am îndrumat, dar nu putem să lucrăm în locul lor“. Iar ca înţelegerea să fie totală, cei de la ADR Vest au acordat o nouă derogare, de trei luni. Derogare la derogare, cum ar veni.

Dacă nici aşa nu vor fi finalizate lucrările, atunci cum şi, mai ales, când? Că vorba aceea, Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă în straiţă! Iar dacă nu se înţelege acest lucru, cineva va trebui să plătească pentru neputinţa care durează de ani de zile.

Powered by Jasper Roberts - Blog