Menu

Articol

Mălin Bot a ajuns şi la Reşiţa!

După ce a străbătut aproape toată ţara, ziaristul Mălin Bot şi o parte a colaboratorilor săi de la Mişcarea #REZIST au poposit duminică la prânz, la Reşiţa. În fapt, a fost o întoarcere acasă, ştiut fiind faptul că acesta şi-a început cariera de ziarist, la vârsta de 19 ani, aici, în Reşiţa, la televiziunea Terra Sat şi a continuat-o în redacţia ziarului Timpul, în urmă cu 24 de ani. De altfel, Mălin Bot şi-a amintit cu plăcere despre acele vremuri care au stat la baza formării sale ca ziarist. 

Întâlnirea lui Mălin Bot cu reşiţenii a avut loc în Piaţa Prefecturii, în apropierea troiţei ridicate în memoria eroilor Revoluţiei din 1989. Cei prezenţi au luat act de principalele prevederi ale Iniţiativei Cetăţeneşti, intitulată sugestiv „Fără Penali în funcţii publice”. Această iniţiativă îşi propune să interzică persoanelor condamnate penal şi care nu s-au reabilitat să candideze pentru funcţii publice. Pentru că o astfel de propunere presupune modificarea articolului 37 din Constituţia României, care reglementează dreptul de a fi ales, este nevoie de cel puţin 500.000 de semnături. Peste o sută au fost strânse şi la Reşiţa, în timpul întâlnirii de astăzi, însă membrii grupului de iniţiativă sunt convinşi că acest lucru se va întâmpla până la urmă.

Referindu-se la politicienii penali, Bot a ţinut să precizeze că în 2017 au fost condamnaţi definitiv un senator şi trei deputaţi, doi preşedinţi şi trei vicepreşedinţi de consiliu judeţean, dar şi 28 de primari. Chiar dacă nu este condamnat definitiv, în opinia  lui Mălin Bot, Liviu Dragnea rămâne un politician penal care nu are ce să caute în funcţiile publice. Iar concluzia finală a ziaristului este cât se poate de clară: „Dacă pentru cineva care vrea să se angajeze femeie de serviciu în Parlament, una din condiţiile obligatorii este să aibă cazierul curat, atunci, cum să acceptăm să ne conducă unul ca Dragnea, cu două condamnări la activ?”, s-a întrebat Mălin Bot.

Powered by Jasper Roberts - Blog