Menu

Articol

0 Comentariu

Managerul Teatrului de Vest Reşiţa va fi din Ungaria?!

Teatrul de Vest Reşiţa a postat, astăzi, pe situl instituţiei, informaţia că dosarul de proiect al unui candidat pentru ocuparea postului de manager la teatrul reşiţean a fost acceptat, candidatul întrunind condiţiile de participare la concurs. Din informaţiile noastre, candidatul este actorul şi regizorul timişorean Florin Gabriel Ionescu, stabilit din anul 2003 în Ungaria. Florin Gabriel Ionescu, în vârstă de 49 de ani, s-a născut într-un sat din judeţul Timiş, însă şi-a petrecut o mare parte din copilărie şi adolescenţă la Bocşa, judeţul Caraş-Severin.

Ionescu a absolvit Facultatea de Teatru la Bucureşti şi din 1994, până în 2003, a fost actor la Teatrul Naţional din Timişoara. Plecarea în Ungaria se datorează soţiei sale, pe care a cunoscut-o la Timişoara în timp ce aceasta îşi făcea studiile la actorie în capitala bănăţeană. Soţia, cetăţean maghiar, a obţinut un post de conducere la un teatru din Ungaria, iar cei doi soţi, având şi doi copii, s-au mutat în Ungaria, Florin Ionescu obţinând şi cetăţenia maghiară. În Ungaria, având în vedere bariera de limbă, deşi a învăţat ungureşte, mu a mai profesat ca actor, ci ca regizor. În anul 2013, Ionescu a fondat la Szekszard primul teatru profesionist românesc din Ungaria, cu numele VIS. Cu acest teatru a jucat piese în limba română pentru comunităţile de români din Ungaria, la Budapesta, Szeged şi Gyula.

Conform afirmaţiilor unor prieteni, Florin Ionescu s-a confesat că de mult „îl trăgea aţa” să revină pe plaiurile natale şi, bănăţean fiind, anunţarea concursului pentru postul de manager la teatrul din Reşiţa i-a stârnit interes maxim. Astfel că şi-a depus dosarul de participare, fiind, de altfel, singurul candidat.

Conform regulamentului de concurs, mâine, 8 septembrie, va avea loc analiza proiectului de management depus de candidatul la postul de manager al Teatrului de Vest Reşiţa, Florin Gabriel Ionescu. Nota obţinută va fi afişată în 19 septembrie.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog