Menu

Articol

0 Comentariu

Manifestări de Ziua Jandarmeriei Române

Astăzi, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin au avut loc manifestări dedicate împlinirii a 167 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Acțiunea a debutat la ora 11 cu un ceremonialul militar și religios, la el participând prefectul judeţului Caraş-Severin, Florenţa Albu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionuţ Popovici, alături de reprezentanţii instituţiilor publice cu care Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraş-Severin cooperează şi colaborează.

Ceremonia religioasă a fost oficiată de Preaonoratul Părinte Protopop Gheorghe Șuveț, alături de un sobor de preoţi din Protopopiatul Reşiţa.

În cadrul manifestărilor, a avut loc festivitatea de înaintare în grad, înaintea expirării stagiului minim, a unui număr de patru subofițeri care s-au remarcat, în mod deosebit, în activitate și în misiunile desfășurate. Jandarmii care s-au clasat pe primele locuri la competițiile sportive, organizate sub egida Cupa Jandarmeriei 2017, au fost recompensați cu diplome.

Ziua de 3 aprilie 1850 reprezintă o dată memorabilă în istoria modernă a României, un reper care şi-a câştigat un binemeritat loc în conştiinţa publică. Este ziua când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a înfiinţat Jandarmeria Română, prin Ofis domnesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. Această lege a dat Jandarmeriei statut juridic, legitimând-o în faţa celorlalte arme şi a naţiunii române.

Jandarmeria Română a fost înfiinţată din nevoia asigurării libertăţilor cetăţeneşti şi a ordinii de drept în stat, izvorâtă din spiritul european al vremii.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog