Menu

Articol

„Mansarda“ iniţiază zeci de tineri reşiţeni în „arta voluntariatului“

Scopul proiectului „Generator de voluntariat”, desfăşurat de Centrul de Voluntariat Reşiţa, cu sprijin dinanciar din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin are ca scop principal stimularea participării civice a tinerilor în viața comunității locale. Zilele trecute, voluntarii de la „Mansarda“ au primit în vizita mai multor elevi din municipiu, dornici să facă parte din echipa Centrului de Voluntariat.

„În cadrul proiectului se desfășoară activități de informare și recrutare a tinerilor din liceele reșițene asupra oportunităților deschise prin voluntariat. De la începutul anului școlar ne-am întâlnit cu peste 120 de elevi de liceu și campania continuă. Voluntarii noștri mai experimentați le-au povestit bobocilor despre alegerea lor de a face voluntariat, despre experiența de la Centrul de Voluntariat Reșița şi despre impactul acestor activități asupra dezvoltării lor personale şi profesionale în cadrul unor întâlniri desfășurate la Centrul de Tineret Mansarda Reșita“, a spus Dana Lupşan, coordonatorul Centrului de Voluntariat Reşiţa.

În perioada imediat următoare, 30 de tineri vor fi selectaţi pentru a participa la programul de pregătire pentru a deveni voluntari. Reprezentanţii centrului reşiţean spun că aceştia vor participa la un stagiu de formare de patru zile la Brebu Nou în perioada 1-4 noiembrie 2018. În cadrul acestuia se vor pune bazele de cunoștințe pentru noii voluntari alături de veterani, lucrând împreună la dezvoltarea competențelor în domeniul voluntariatului prin activități de animație.

Powered by Jasper Roberts - Blog