Menu

Articol

Marcel Vela, despre Felix Borcean: „Daţi-mi voie să nu comentez afirmaţiile primarului”

Felix Borcean şi Marcel Vela

Săptămâna trecută, senatorul Marcel Vela a solicitat ministrului Sănătăţii mai multe răspunsuri referitoare la ceea ce numeşte „situaţie deplorabilă” în sistemul de sănătate din Caraş-Severin şi despre diferenţa dintre realitatea existentă şi promisiunile din campania electorală a PSD.

„Au trecut doi ani de când au câştigat alegerile şi eu nu am văzut să fie ambulanţe în comunele patriei, aşa cum au promis în campania electorală. S-a promis că vor fi construite opt spitale regionale, n-am văzut nici unul. S-a promis că se va construi un spital republican. Nu ştiu dacă aţi auzit despre aşa ceva, că eu, nu. S-a promis că se vor dota cabinetele medicilor de familie astfel încât aceştia să acorde primul ajutor, să nu se aglomereze unităţile de primire urgentă. Dacă ştiţi vreun medic care a primit aparatură, dotare, laboratoare, tehnică medicală spuneţi-mi că eu unul nu am auzit”, a afirmat senatorul liberal.

Marcel Vela a identificat şi cauzele care contribuie la situaţia descrisă de el şi nu se sfieşte să arate cu degetul spre ceea ce consideră deficienţe manageriale, inclusiv la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş.

„În postările despre sistemul de sănătate din Caraş-Severin, din când în când apar lucruri care sunt chiar dramatice, legate fie de spitalul judeţean sau cel municipal sau orăşeneşti, care sunt într-o situaţie neplăcută, ca să nu spun deficitară sau dramatică, în mod special din cauza politicilor guvernamentale. Evident, mai sunt şi alte cauze, dar principalul subiect legat de această activitate neplăcută este programul de guvernare. În subsidiar pot fi şi cauze manageriale locale, am înţeles că la Caransebeş s-au pierdut 500.000 de lei din cauza unor deficienţe ale actualei echipe de management de la spitalul din Caransebeş. Adică jumătate de milion de lei. Nu ştiu care e explicaţia, dar toate au o convergenţă spre o situaţie dramatică din sistemul de sănătate”.

Vela a precizat că nu are amănunte legate de acest lucru pentru că aflase cu puţin timp în urmă despre acest aspect, de la un consilier PSD cu care a lucrat mulţi ani în primărie.

Diplomat, senatorul liberal a refuzat, însă, să facă vreo afirmaţie pe seama declaraţiei primarului din Caransebeş, Felix Borcean, care nu demult spunea că la Caransebeş s-ar putea construi un nou spital municipal. Zâmbind înţelegător, Marcel Vela a spus: „Dacă îmi daţi voie, nu comentez afirmaţiile primarului. E dreptul meu de a nu comenta. Aţi văzut şi la case mai mari este «no comment». Nu comentez nimic din ce se discută la Caransebeş pentru că nu vreau să dau apă la moară altor interpretări”.

Powered by Jasper Roberts - Blog