Menu

Articol

Marcel Vela: „Legea pensiilor, o încropeală de lege, plină de discriminări”

Marcel Vela

Aşa consideră senatorul liberal Marcel Vela care, într-o conferinţă de presă a vorbit despre această lege ce a fost dezbătută miercuri în Senat şi al cărui vot s-a amânat pentru astăzi. În opinia sa, după cum cum au decurs dezbaterile, din nou PSD şi ALDE vor dori să o aprobe în mare viteză „pe repede înainte”, aşa cum au făcut şi cu alte acte normative care nu au adus un impact pozitiv, ci mai mult unul propagandistic, mai ales că ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a fost remaniat şi la o dezbatere de asemenea anvergură în mod firesc trebuia să fie prezent ministrul pentru a o susţine.

„Majorările aşteptate de peste doi ani de cei 5 milioane de pensionari sunt amânate până în 2022 sau chiar mai târziu. Ele nu se vor concretiza în ceva palpabil aşa cum s-a spus în programul cu care PSD a câştigat alegerile.  Tot în această lege, este prevăzut că punctul de pensie nu se mai majorează conform prevederilor legale, ci doar când vrea guvernul. Adică, din septembrie şi nu din ianuarie. Până în anul 2022, ca să ştie toţi pensionarii şi viitorii pensionari, această lege nu dă satisfacţii şi venituri suplimentare, ci taie două treimi din majorările la care sunt îndreptăţiţi pensionarii”, a precizat Marcel Vela.

Potrivit legii, angajaţii cărora unii angajatori nu le-a achitat contribuţiile sociale, nu vor primi pensia, ci vor fi îndrumaţi să-şi rezolve problemele cu aceştia în instanţă, în condiţiile în care este posibil ca angajatorii să fi intrat în faliment ori să fi dispărut,  arhivele să nu mai existe, iar procesele în instanţă pot dura timp îndelungat.

„PNL are 58 de amendamente care, cu siguranţă, luni vor fi respinse de actuala majoritate parlamentară, şi în consecinţă acest proiect al PSD-ALDE va rămâne o încropeală de lege, plină de discriminări. Şi vă dau un exemplu ce ţine de Reşiţa, Oţelu Roşu, Moldova Nouă. Persoanele care au lucrat în condiţii deosebite de muncă, grupele I şi II, se vor pensiona cu pensii mai mici cu aproximativ 30% decât acum, în 2018, după schimbarea formulei de calcul, iar cei ce sunt deja pensionari, nu li se vor mai majora pensia, după cum li s-a tot promis”, a mai spus senatorul liberal.

Powered by Jasper Roberts - Blog