Menu

Articol

0 Comentariu

Marcel Vela şi scrisoarea buclucaşă, sau dovada că minciuna are întotdeauna picioare scurte

Marcel Vela

Senatorul PNL Marcel Vela a prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă ţinută la Reşiţa, un document, considerat oficial, din care rezultă că, sub semnătura preşedintelui Silviu Hurduzeu, Consiliul Judeţean Caraş-Severin a scos de pe lista de priorităţi a Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest Timişoara finanţarea modernizării DJ 684 Voislova-Ruschiţa-judeţul Timiş. Drumul, lung de 18 km, ar atrage o investiţie de 11,6 milioane de euro şi ar asigura legătura dintre Caraş-Severin şi Autostrada Lugoj-Deva.

Precizarea senatorului liberal vine după ce Silviu Hurduzeu declara presei, dar şi în plenul Consiliului Judeţean când a fost interpelat de consilierul liberal Daniel Surdu că: „Este pe listă (drumul - n.r.) La o următoare sesiune vom depune pe acest drum sau dacă se va scoate acel drum şi va fi introdus alt drum, pentru alt drum. Dar vreau să spun că acest drum a fost în rezervă iniţial şi acum e prioritate. În momentul actual, cel de care spuneţi dumneavoastră este drum prioritar pe lista ADR Vest. În acest moment, deci, nu este scos. Am mai făcut precizările astea.” (extras din procesul verbal de şedinţă)

Marcel Vela a venit astăzi cu o Scrisoare semnată de Silviu Hurduzeu, adresată ADR Vest Timişoara, din care rezultă decizia de a scoate acest drum de pe lista cu priorităţi a Agenţiei. Scrisoarea este datată 23 martie 2017 despre care Vela spune că a fost primită din interiorul instituţiei judeţene, dar şi faptul că ea este veridică în proporţie de 99%, diferenţa de un procent asumându-şi-o.

„Pentru proiectul modernizarea DJ 684 Ruşchiţa-Voislova-limită judeţ Timiş, conexiune cu judeţul Hunedoara, a fost realizată o analiză detaliată care a inclus o estimare a punctajului pe care acest proiect l-ar putea obţine privind şansele de finanţare şi s-a ajuns la concluzia că acest proiect ar avea un impact net inferior faţă de propunerea pe care dorim să o lansăm în cadrul acestei adrese”, se arată în Scrisoarea prezentată de Vela.

Parlamentarul cărăşean a salutat faptul că scrisoarea nu a fost semnată de secretarul judeţului, Darian Ciobanu, însă şi-a exprimat nemulţumirea pentru că acest document oficial a fost semnat, contrar legislaţiei în vigoare, doar de preşedintele Hurduzeu şi de şeful Serviciului Proiecte, fără să fi fost supusă votului consilierilor judeţeni.

„Înţeleg că acest Consiliu Judeţean  nu au făcut mare lucru până acum, dar să strici şi ceea ce exista deja nu mai înţeleg. Acest drum judeţean, pentru care eu m-am luptat să fie inclus pe lista de priorităţi a ADR Vest Timişoara pe când eram primarul Caransebeşului, e ca o poartă de intrare în judeţ. Este vital nu doar pentru Valea Bistrei sau Banat, ci şi pentru România. El reprezintă o legătură care va dezvolta zone din Banat, va genera locuri de muncă şi, ceea ce este mai important, localnicii nu vor mai pleca în Timiş în căutarea unei slujbe. Nu este normal ca după ce acest proiect a fost introdus pe lista de priorităţi a ADSR Vest acum să fie stopat de semnăturile a doar doi oameni. Rog conducerea Consiliului Judeţean să revină asupra acestei scrisori pentru că, dacă nu ştim să beneficiem de oportunităţi, Caraş-Severin va rămâne tot sărac”, a declarat senatorul liberal, Marcel Vela.

Liderul PNL a mai spus că a vorbit cu primarii de pe Valea Bistrei şi aceştia sunt de acord ca Silviu Hurduzeu să revină asupra erorii comise şi să ceară includerea DJ 684 pe lista de priorităţi a ADR Vest Timişoara.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog