Menu

Articol

Marea Unire, sărbătorită cu mare fast la Generală 7 din Reşiţa

Sala de Sport a Şcolii Generale numărul 7 din Reşiţa a fost neîncăpătoare astăzi, 28 noiembrie. Cei peste 650 de elevi ai claselor primare au sărbătorit Centenarul Marii Uniri cu cântec, joc şi voie bună.

Fiecare clasă a pregătit un mic program artistic, chiar şi cei de la grădiniţa aparţinătoare instituţiei şcolare au dorit şi ei să arate că ştiu să păstreze tradiţia şi portul autohton. Ileana Pomoja, directoarea şcolii a ţinut să mulţumească tutror celor care s-au implicat în acţiunea de astăzi, în special comitetului de părinţi care a venit cu o surpriză culinară, toţi cei prezenţi au putut degusta mămăliguţă cu sarmale.

„Am dorit ca ziua de astăzi să fie una specială. Am decis ca Centenarul Marii Uniri să fie sărbătorit aşa cum se cuvine atât pentru cei mici cât şi pentru elevii din ciclul gimnazial“, a spus Pomoja.

În cea de a doua parte a zilei, a avut loc lansarea celui mai recent număr al revistei şcolare „Lumea Noastră“, ajunsă la cea de a 39-a ediţie.

„Este un număr special, lansat cu ocazia centenarului Marii Uniri, coperta a fost realizată de Bogdan Piperiu, repectând tematica istorică. Echipa redacţională este formată din 13 elevi de gimaziu şi un colaborator, o elevă din clasa a II-a“, a spus Cristina Ardeleanu, coordonatoarea revistei.

Printre materialele realizate de tinerii jurnalişti se regăsesc articole despre elevii talentaţi ai şcolii, Darius Balint, care este pasionat de actorie şi calcă pe urmele bunicului său, actorul Zeno Balint şi un tânăr scriitor care promite, Dennis Humă.

Mai mult decât atât, în urma concursului de desen lansat de echipa redacţională, astăzi, cel mai frumos desen realizat în cinstea celor 100 de ani de la Marea Unire, Iris Bişte a primit premiul cel mare.

Powered by Jasper Roberts - Blog