Menu

Articol

Maşinile abandonate de reşiţeni pe domeniul public sunt în vizorul autorităţilor

Lipsa locurilor de parcare din oraş a devenit o problemă majoră pentru toată lumea. Pentru a elibera într-un fel spaţiul public şi pentru a crea loc pentru noi locuri de parcare, autorităţile au găsit câteva soluţii pentru a pune în aplicare legislaţia în vigoare. Astfel, la ultima şedinţă a consilierilor locali, s-au pus la punct şi ultimele detalii cu privire la valoarea taxelor şi locaţia pentru depozitarea maşinilor ce vor fi ridicate de pe domeniul public.

Conform şefului Poliţiei Locale, Alexandru Ciati, autoturismele vizate se împart în două categorii. Fie sunt abandonate, fie fără stăpân. Astfel, proprietarii maşinilor care nu au efectuat Inspecţia Tehnică Periodică de mai bine de un an, se pot aştepta oricând să rămână fară proprietate. „Dovada Inspecţiei Tehnice Periodice este publică, iar proprietarii care nu deţin această dovadă de mai bine de un an sunt în vizorul poliţiştilor locali. De asemenea, este analizat și aspectul exterior, iar dacă vizual autoturismul prezintă deteriorări se încadrează în prevederii Legii 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale”, a precizat Alexandru Ciati.

Până în momentul de faţă, 219 autorurisme fac obiectul cercetărilor poliţiştilor, iar dintre acestea, 164 au fost deja ridicate de proprietari. „Pentru 35 de autoturisme au fost emise dispoziţii de ridicare, iar pentru alte 21 încă se lucrează la întocmirea actelor”, a mai spus şeful Poliţiei Locale Reşiţa.

Ovidiu Almăjan, directorul Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului din subordinea Consiliului Local Reșița, spune că maşinile ridicate vor fi depozitate în locaţia fostei pieţe de maşini. „Taxele au fost stabilite în urma şedinţei Consiliului Local, iar costul transportului şi a ridicării se ridică la aproximativ 300 de lei”, a mai precizat Ovidiu Almăjan.

Powered by Jasper Roberts - Blog