Menu

Articol

Medicii Spitalului Judeţean Reşiţa asigură permanenţă în perioada Sărbătorilor

Cu toate că zilele de 24 şi 31 decembrie au fost declarate zile libere, în perioada Sărbătorilor de iarnă permanenţa la Spitalul Judeţean Reşiţa va fi asigurată de medici.

„În intervalele 24 – 26 decembrie 2018 și 31 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019 în cabinetele de medicină de familie și în ambulatorii nu se lucrează, asistența medicală va fi asigurată în municipiul Reșița de Compartimentul de Primiri Urgențe, respectiv Unitatea de Primiri Urgențe, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița. Unitatea de Primiri Urgențe are stocuri suficiente, materiale sanitare, medicamente, autospeciale și personal de rezervă, pentru a face față situației, având în vedere perioada din an în care ne aflăm și numărul mare al zilelor libere”, a declarat Roxana Bălan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Reşiţa.

De asemenea, există un „Plan Alb” de acțiune, care va fi declanșat numai în cazul unei situații de catastrofă și în funcție de numărul victimelor ajunse la UPU.

„Pentru a evita situațiile nedorite, medicii vin cu o serie de recomandări pentru populație: evitarea exceselor alimentare, consumul moderat de alcool, alimentație bogată în fructe și legume, consum de lichide calde și evitarea automedicației. La fel de importantă este și vestimentația care în zilele geroase ar trebui să fie din țesături precum lână, bumbac sau stofă, ce permit aerului să circule. Și încălțămintea trebuie aleasă cu grijă, pentru evitarea traumatismelor prin alunecarea”, a mai spus Bălan.

Powered by Jasper Roberts - Blog