Menu

Articol

Membrii Lions Club Reşiţa Montană, de serviciu în contul lui Moş Nicolae!

Copii şi tineri integraţi în sistemul de protecţie al Fundaţiei Humanitas Pro Deo au avut parte, aseară, în Ajun de Moş Nicolae, de o masă festivă, oferită de Lions Club Reşiţa Montană. Membrii Lions din Reşiţa nu numai că au donat produse alimentare pentru Humanitas Pro Deo, ci au şi gătit, ieri, întreaga după-amiază, pentru a servi o masă caldă, bogată şi sărbătorească. Spunem „a servi”, în sensul că leii au fost şi bucătari şi chelneri, aflându-se în serviciul copiilor. La masă au fost 25 de copii şi tineri, o parte dintre aceştia aparţinând de Centrul de tip familial „Tabita” din Bocşa, alţii de la Centrul din Reşiţa al Fundaţiei Humanitas Pro Deo, iar alţii au fost copii din cartierul reşiţean Mociur.

Referitor la acţiunea Lions Club Reşiţa Montană, preşedintele clubului, Ovidiu Almăjan, ne-a declarat:

„Ca în fiecare an, noi, membrii Lions Club Reşiţa Montană, cu prilejul sărbătorii de Moş Nicolae, facem o acţiune umanitară, în sensul că aducem alimente şi gătim pentru copii mai puţin favorizaţi de soartă de la Fundaţia Humanitas Pro Deo, pentru a aduce şi aici spiritul sărbătorilor de iarnă. Anul acesta am gătit un cazan cu o delicioasă ciorbă de perişoare, pentru felul doi am pregătit o „pomana porcului” cu mămăliguţă şi murături, iar ca desert, am adus prăjituri, fructe şi sucuri”.

Pentru aceşti copii, Fundaţia reprezintă adevărata familie!

„A devenit tradiţie ca, în Ajun de Sfântul Nicolae, Clubul Lions din Reşiţa să organizeze la noi o masă festivă. E un eveniment fericit, este o ocazie de a ne reuni. Cei mai mulţi sunt copii, dar, sunt şi tineri care au fost odată copii la noi şi pentru ei Fundaţia reprezintă o familie, aici este un loc al lor şi revin de câte ori avem un eveniment, aici se simt ei bine. Momentele de sărbătoare, dar şi alte acţiuni pe care le facem împreună sunt ocazii să ne vedem, să ne bucurăm. Vă spun că şi pentru mine e o seară de sărbătoare! O aşteptam de mult!”, ne-a spus cu zâmbetul pe buze, Floarea Nica, directorul Centrului din Reşiţa al Fundaţiei Humanitas Pro Deo.

Powered by Jasper Roberts - Blog