Menu

Articol

Memorialul „Virgil Achim” la gimnastică artistică

Ajuns la ediția a IV-a, Memorialul „Virgil Achim” s-a desfășurat sâmbătă dimineața în sala de gimnastică a Clubului Sportiv Școlar Reșița. Au participat tinerii gimnaști de la CSȘ Lugoj, CSȘ nr.1 Timișoara, CSȘ și CSM Reșița. În premieră, în fața numeroșilor spectatori a evoluat în exerciții demonstrative echipa de fetițe a CSȘ Reșița, care activează într-un program experimental.

Competiția în sine a urmărit verificarea potențialului fiecărei echipe înainte de Campionatul Național Școlar programat pentru zilele de 4-7 aprilie, la Buzău. Au fost prezenți gimnaști de la grupele de începători, până la cei din categoria Juniori I, în vârstă de 17 ani.

„Ținând seama că ne batem ca de obicei pentru un loc pe podiumul Campionatului Național Școlar am urmărit alături de colegii mei Mihaela Rugaci, Alexandru  Avram și Georghi Rotaru să reținem imperfecțiunile din evoluția gimnaștilor pentru a le corecta până la ora întrecerii de la Buzău. Pe de altă parte, competiția de la Reșița poate fi una benefică, stimulatoare pentru micii gimnaști din rândul cărora se vor forma viitorii campioni. Săptămâna viitoare vom avea o ultimă verificare, participând la Sibiu, la Cupa Cibin”, ne-a mărturisit  antrenorul Robert Bălan.

 Virgil Achim a fost unul dintre antrenorii cei mai valoroși ai Reșiței, fiind cooptat în lotul național de antrenori și, o perioadă, a coordonat lotul național de juniori. A murit în anul 2009.

Între cei prezenți la Memorial s-au numărat soția, fiica și nepoata sa.

Powered by Jasper Roberts - Blog