Menu

Articol

Mesajul senatorului Marcel Vela închinat Revoluţiei Române şi eroilor săi

Parlamentarul de Caraş-Severin a transmis de la tribuna Camerei Deputaţilor un mesaj de rememorare a evenimentelor sângeroase din decembrie 1989, când , prin jertfa eroilor ştiuţi şi neştiuţi s-a înfăptuit Revoluţia Română.

„Zilele acestea nu sunt despre noi. De 28 de ani nu mai sunt despre noi... Aceste zile din an sunt ale memoriei lor - Eroii Revoluţiei Române.
Sacrificiul acestora ne-a redat LIBERTATEA, viitorul şi dreptul la ziua de azi!
În urmă cu 28 de ani, la Timişoara, apoi la Caransebeş şi în toate inimile din vestul ţării s-a aprins flacăra vie a dorinţei de a ne elibera. Ea nu a mai putut fi stinsă şi a aprins ca o vâlvătaie spiritul profund românesc.

Se simţea în aer şi în vocile care se auzeau tot mai răspicat vorbind despre România, despre românii liberi şi despre drepturile noastre, ca cetăţeni liberi. A fost o stare de spirit, am simţit româneşte şi am acţionat împreună la dorinţa firească de a fi parte din Revoluţia eliberatoare.

Le mulţumesc celor cu care am fost în stradă în Caransebeş, unul dintre cele opt Oraşe Martir din România, şi tuturor compatrioţilor care au avut curaj în acele zile tulburi!

Port un viu respect şi o recunoştinţă fără margini celor care şi-au vărsat sângele în 1989!
În numele celor care astăzi nu mai sunt printre noi, am păstrat un moment de reculegere în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului României.

Dumnezeu să-i odihnească pe toţi eroii noştri care acum sunt îngeri în Cer!”, se arată în mesajul lui Marcel Vela.

Powered by Jasper Roberts - Blog