Menu

Articol

1 Comentariu

Mineritul ar putea reînvia la Moldova Nouă, cel puţin aşa susţine prefectul

Prefectul Matei Lupu, a precizat ieri, 24 mai, că duce discuţii serioase pentru ca la Moldova Nouă să se reia exploatarea zăcămintelor. Prefectul nu exclude ca zona minieră să fie privatizată, în cazul în care statul român nu doreşte implicarea.

Matei Lupu a mai precizat faptul că o asociere cu cei din Abrud sau Roşia Poenari care exploatează aproximativ aceleaşi zăcăminte ca şi la Moldova Nouă, ar putea reînvia mineritul din Moldova Nouă. „Suntem în discuţii avansate cu cei de la Ministerul Economiei pentru a redeschide cariera de la Moldova Nouă. Există zăcământ, forţă umană calificată, unii chiar dacă au o vârstă avansată mai pot lucra în industria minieră“, a spus prefectul judeţului. Conform specialiştilor, aici există zăcăminte de cupru, aur şi argint care ar putea fi exploatate cel puţin 20 de ani.(Foto: ccn.com)

 

Comentarii

prefectul vorbeste numai prostii, incercind sa induca in eroare opinia publica si oamenii acestor locuri, dind sperante desarte acolo unde nu e cazul. de ce? pentru ca si la moldova noua si cu iazul de steril , nu se poate face mai nimic practic. la mina de cupru, situatia s-a deteriorat atit de mult , ca acolo, ar trebui investiti f multi bani si cel putin deocamdata, statul nu face investitii. doar cheltuieli inutile. CIUMA ROSIE DISTRUGE TARA ASTA. VALEA CIUMA ROSIE

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog