Menu

Articol

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Austria

Încă de ieri, Austria se află sub incidenţa unui cod roşu de ninsori şi unul galben de vânt până în data de 11 ianuarie 2019. Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în perioada menţionată, vor fi ninsori masive cu depunere a unui strat consistent de zăpadă (inclusiv cu pericol crescut de avalanşe), în special în landurile Tirol, Niederosterreich, Salzburg, Vorarlberg, Oberosterreich şi Steiermark. De asemenea, pot exista blocaje în circulaţia rutieră şi drumuri închise în respectivele landuri, se precizează într-un comunicat de presă al MAE.

„Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043-1-503.24.65, 0043-1-505.23.81 şi 0043-1-230.95.10., apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Austria: +43-699.117.26027“, se arată în comunicatul emis de Ministerul Afacerilor Externe.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.viena.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ‘Călătoreşte în siguranţă’ (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. (Foto: tt.com)

Powered by Jasper Roberts - Blog