Menu

Articol

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat de Valeria Schelean-Şomfelean despre proiectul cu ambulanţe

Valeria Schelean-Șomfelean

În Programul de guvernare al PSD există un capitol distinct ce se referă la dotarea localităţilor cu ambulanţe, în vederea asigurării transportului pacienţilor în condiţii optime la unităţile medicale. Ideea de la care s-a plecat o reprezintă configuraţia geografică, cu localităţi izolate sau aflate la mare distanţă de principalele căi rutiere şi de civilizaţie.

În nota-i obişnuită, deputata PNL, de Caraş-Severin, Valeria Schelean-Şomfelean, i-a adresat ministrei Sorina Pintea câteva întrebări pe această temă, fiind interesată de cum se derulează promisiunile din programul de guvernare.

„Sper ca doamna ministru să-mi răspundă în ce stadiu se află acest proiect, care este calendarul derulării sale şi termenul limită pentru îndeplinirea obiectivului de a avea o ambulanţă în fiecare comună. Nu în ultimul rând, mă interesează tipul de ambulanţe şi dotările pe care le vor avea, precum şi bugetul anual estimat pentru acest proiect şi care sunt sursele de finanţare pentru acest proiect”, spune deputata liberală.

Dacă e să ne referim la dotările existente la nivelul serviciilor judeţene de ambulanţă şi la gradul ridicat de uzură a ambulanţelor, este posibil ca acest proiect să nu devină niciodată realitate şi să rămână doar ca promisiune, ca multe altele de acest gen.

Powered by Jasper Roberts - Blog